trešdiena, 2012. gada 2. maijs

King Creosote & Jon Hopkins - "Bats In The Attic (Unravelled)" (video, dziesmu liste)

Pagājušā gadā kā viena no labākajām platēm dažādos ierakstu apskatos tika minēts Zeča Kondona apvienības "Beirut" albums "The Rip Tide". Patiesībā, izdzirdot šīs dienas stāsta varoņu veikumu, rodas mulsums, ko, protams, izgaisina "mamma gūgle", - nē, duetā, kas sastāv no Kinga Kreosotes (zināms arī kā Kenijs Andersons) un Džona Hopkina, neviens no viņiem nav "Beirut" līdera pseidonīms. Bet izklausās viņi akurāt kā "Beirut"!

Abi vīri nāk no Apvienotās Karalistes - viens no Skotijas, otrs - Anglijas. Kopā viņi spēlē septiņus gadus, un pirms gada iznākusī debijas plate "Diamond Mine" tika nominēta "Merkūrija" mūzikas balvai. Kreosote ir zināma personība folkmūzikas aprindās, aktīvs jau no deviņdesmito gadu beigām. Viņš darbojas gan kā "viena cilvēka orķestris", gan reizēm kopā ar vēl kādu. Šajā gadījumā "vēl kāds" ir Džons Hopkins - Londonas Karaliskās mūzikas koledžas absolvents, kurš ņēmis dalību vairākos mūzikas "smagsvaru" projektos, piemēram, "Coldplay" un Braiena Īno jaunākajās platēs.

Šajā projektā abi vīri saspēlējas lieliski. Šeit gan nav nekā no "Coldplay" stadionu mūzikas, Īno varētu būt tuvāks, bet arī tomēr nē. Viņu jaunākā singlplate "Honest Words" ir kaut kas pa vidu starp indīpopu un tādu "chill out", tai ir bezmaz dziednieciskas īpašības. To pašu var teikt par "Diamond Mine". Arī par dueta versiju grupas "A-Ha" grāvējam "I've Been Losing You".  Lieliskas plates!






Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no King Creosote & Jon Hopkins profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: