svētdiena, 2012. gada 13. maijs

Lee Fields & "The Expressions" - "You're The Kind Of Girl" (video),"Faithful Man" (2012, pilns albums)

Kāpēc pastāv uzskats, ka dzīvot pagātnē ir nepareizi; ka jādzīvo ar skatu un vienu kāju nākotnē? Būsim godīgi - nākotne mums sola diezgan lielu sūkāšanu! Nafta beigsies, degviela maksās divus latus litrā, bet pudelīte "Užavas" aliņa NEKAD vairs nemaksās piecdesmit santīmu. Vai tā maz vispār ir kāda dzīve?! Tāpēc, nedaudz pielietojot strausa metodi (iebāžot galvu smiltīs, ne kakājot olas pusmetra diametrā), reizēm nemaz nav slikti padzīvot pagātnē, piemēram, pagājušā gadsimta sešdesmitajos, septiņdesmitajos. Sešdesmitajos varbūt es arī negribētu atgriezties, jo tur, kur tajā laikā biju, nav nekāds skaistais skats pa logu vai īpaši svaigs gaiss. Taču tieši tajā laikā dzima kāda leģenda, kas spīguļo joprojām, tiesa, - diezgan nenovērtēta.

Lī Fīlda dzīve un sastapšanās ar mūziku sākās kā jau lielam vairumam melnādaino bērnu Amerikā piecdesmitajos un sešdesmitajos gados - ejot baznīcā un ļaujot gospeļu mūzikai ievilkt savā varā. Džeims Brauns, "The Temptations", Edijs Floids - tas jau bija nākamais līmenis, kas uzrunāja mazo, muzikālo zēnu Lī. Viņa talants tika pamanīts, Lī sāka mūziķa karjeru, kas 1969.gadā summējās ar debijas singlplati "Bewildered / Tell Her I Love Her". Septiņdesmitajos, kad modē bija mazās vinila platītes, Fīlds tās izdeva vēl kādas četras, bet savu pirmo lielo albumu, kādu to izprotam tagad, viņš izdeva 1979.gadā - "Let's Talk It Over". Bet nupat martā esam sagaidījuši Lī Fīlda jaunāko, devīto plati "Faithful Man", un par to arī šis stāsts.

"Lielisks! Pat, ja mazliet bezjēdzīgs," tā par veterāna Fīlda jaunāko veikumu saka mūzikas žurnāls "Uncut". Un šādās reizēs gribās neizpratnē saraukt pieri un vaicāt: "Kāpēc bezjēdzīgs?" Vai tiešām mūsdienās "jēdzīgi" ir tikai tie modernie mēsli, kas izkastrē patērētāju sabiedrībai jebkuras mūzikas gaumes saprāta paliekas? Visas tās R'n'B modernās drazas, kur vairs nekā nav no klasiskā R'n'B, kādu to zinām no Aretas Frenklinas laikiem? Muļķības! Lī Fīlds un viņa grupa "The Expressions" platē "Faithful Man" sniedz lielisku ieskatu sešdesmito un septiņdesmito gadu soulmūzikas klasikā. Pat man, kurš nav šādas mūzikas fans "līdz slapjām biksēm", Fīlda sniegums liekas fantastisks. Muzikāli tas skan kā trīsdesmit četrdesmit gadus atpakaļ, tāda pati ir arī atmosfēra, ko rada šis albums. Vienkārši klausies un baudi!






Papildus resursi:

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: