sestdiena, 2012. gada 12. maijs

"The Futureheads" - "Rant" (2012, albuma apskats)

Atzīšos, nebūdams skrupulozs angļu postpanku "The Futureheads" radošo vēsmu pārzinējs, iekritu. Iekritu, domājot, ka ir divi ansambļi "The Futureheads". Viens, kas dzirdēts līdz šim, un tie tiešām ir tādi makteni pankroka cienītāji, un otrs - tas "The Futureheads", kas nupat izlaidis elegantu "a cappella" albumu "Rant". Izrādās, Ross Milārds ar kolēģiem mani iznesis cauri - šīs ir tās pašas "nākotnes galvas", kas tricināja pasauli ar saviem hitiem "Hounds Of Love" un "The Beginning Of The Twist".



Laikam mūziķiem ir tāda nepieciešamība ik pa laikam izpausties ārpus "sava" stila un darīt to iespējami pretēji tam, ko no viņiem gaida. "The Futureheads", esot aktīvi jau divpadsmit gadus, acīmredzot nolēma, ka viņu brīdis ir tagad! Vienpadsmit dziesmas, izpildītas, izmantojot tikai kvarteta vokālās dotības, un, apkopotas platē "Rant", nu var āzēt ļaudis no visas sirds. Dziesmas, kas iekļautas "a cappella" albumā, ir izvēlētas nejauši - tādā ziņā, ka neviena no tām nav komponēta speciāli šai platei. Tajā atrodama gan "The Black Eyed Peas" dziesmas "Meet Me Halfway", gan "Sparks" - "The No.1 Song In Heaven", gan pašu "The Futureheads" iepriekšējo albumu dziesmu "balss versijas".



Sagatavojušies neizpratnes pilnajām reakcijām, grupas dalībnieki jau laikus "nopludināja" virkni paziņojumu presei, skaidrojot, ka pie šādas plates nonākuši, pateicoties savstarpējai sapratnei un harmonijai tajā, ko viņi kopīgi dara. Lai publikai nerastos viedoklis, ka šī plate ir tik tāds "nejaušs sānsolis", ģitārists un viens no grupas solistiem Berijs Haids ir strikts: ""Futureheads" fans, kurš nespēj pieņemt [albumu] "Rant", nav nekāds "Futureheads" fans!" Īsi un skaidri.

Apskatot šo albumu, raidsabiedrības "BBC" mūzikas apskatnieks Freizers Makelpains jautā: "Vai pasaulei tiešām ir nepieciešama indī [versija grupai] "Flying Pickets"?", un pats arī tūdaļ atbild: "Protams, nē!". Viņš uzskata, ka grupa šādi nedaudz izklaidējas, pie reizes noslaukot putekļus un citādā gaismā parādot dažus sava 2004.gada debijas albuma grāvējus, piemēram, "Robot" un "Meantime".



Šo nelielo ieskatu platē noslēdzot, nākas vien piekrist žurnālam "NME", kas atzīst, ka "Rant" diez vai būs "The Futureheads" popularitātes norieta aizkavētājs, taču, ja vērtē šo plati no muzikālā viedokļa, tā ir teju izcila. Nedomāju, ka daudzu indī, pankroka, alternatīvā roka vai jebkura cita stila grupu dalībnieki spētu iedziedāt  veselu "a cappella" albumu, "The Futureheads" to, redz, var. Un tāpat kā kultūrista patiesos muskuļu reljefus vērtē, apskatot to gandrīz kailu, dziedātāja meistarību var nomērīt pēc tā, kā viņš dzied bez instrumentālā pavadījuma. "Nākotnes galvas" to prot lieliski, un šī plate, vismaz man, atsedza to, ko iepriekšējie grupas albumi nespēja.

Albuma vērtējums: 8/10
Citi vērtējumi:
NME: 8/10
The Independent: 3/5

Iegādājies "The Futureheads" mūziku legāli!
Klausies "The Futureheads" mūziku legāli!

2012, www.musicstories.lv








Nav komentāru: