piektdiena, 2012. gada 25. maijs

"Hal" - "Be With You" (video), "Hal" (2005, pilns albums)

"Es uztraucos par vēju, bet tu - par lietu," savā pirmajā singlā "Worry About The Wind" tālajā 2004.gadā dziedāja īri brāļi Deivs un Pols Aleni, Stīvens Obrains un Saimons Frīdmans jeb visi kopā - grupa "Hal". Toreiz, gandrīz pirms desmit gadiem, viņi sacēla vētru kritiķu aprindās - kas tie tādi? No kurienes? Kāpēc? Viņu savā vārdā nosauktais 2005.gada debijas albums britu salu albumu topā spēja pakāpties gan tikai līdz 31.vietai, taču tas netraucēja īriem būt ieredzētiem dažādu balvu pasniedzēju vidū: 2005.gada Labākā jaunā īru grupa, Labākais īru mūzikas albums, 2006.gadā Eiropas pārrobežu (border breakers) balva - pagājušās desmitgades vidus bija "Hal" laiks!

Nu, pēc septiņiem gadiem, brāļi Aleni un Co ir atkal atgriezušies. "Hal" otrais albums "The Time, The Hour" iznāca vien mēnesi atpakaļ. Pirmais, kas nāk prātā, to klausoties, ir salīdzinājumi: "Diez, kur tas viss jau ir dzirdēts?" Nedaudz paceļojot mūzikas annālēs un izceļot līdzīgo, viss top skaidrs, - ja paņem lielu bļodu, samet tajā "The Beach Boys", "Supertramp", "ELO", "Queen" (no šiem "Hal" noteikti ir mācījusies rakstīt dziesmas, pie kurām nav iespējams dejot) un vēl nedaudz apkaisa ar vispārējo septiņdesmito gadu atmosfēru, kam pievienota "E viela", ko varētu nosaukt par "Mūsdienām", iegūst precīzu maisījumu, kas saucās - kvartets "Hal".

Šoreiz puišiem vairs nekas nav jāpierāda - savas debitantu balvas jau saņēmuši, tagad viņi var parādīt, cik pieauguši un nobrieduši ir kļuvuši. Plate "The Time, The Hour" ir domāta ikvienam, kas spēj paskatīties tālāk par savu krāniņa galu; ikvienam, kam mūzikā tīk plašums, jo "Hal" tik tiešām rada sajūtu, ka kopā ar viņiem atrodamies muzikālā okeānā. Bet uz ūdeņiem nekad nevajag aizmirst par drošību - korķa vesti vajag paņemt vai vismaz turēt pa rokai, jo "Hal" var ievilkt savā mūzikas atvarā un nelaist vairs vaļā. No otras puses - kāpēc tam pretoties?

Turpinājumā "Hal" debijas plate pilnā skanējumā (aktuālāko iespējams noklausīties "Deezer" sistēmā), bet iesākumā dziesmas "Be With You", tā no jaunākās plates, videoversija.






Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no "Hal" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: