trešdiena, 2012. gada 23. maijs

Tyrone Wells - ""Freedom" (video), "Metal And Wood" (2010, pilns albums)

Nesen iemetu aci seriālā "Vampīra dienasgrāmata". Ja teiktu, ka garlaicīgāku filmu līdz šim neesmu redzējis, melots būtu maz - prognozējama, neinteresanta, vārdu sakot, apaļš bulšits. Taču viens gan šajā filmā ir labs - tā ir mūzika! No "Muse" līdz "Snow Patrol". Un tad atpakaļ, pa vidu pieķerot klāt vēl virkni absolūti nezināmu izpildītāju ar brīnišķīgām dziesmām. Viens no tādiem, kas daļēji atsver pazaudēto laiku, šo filmu skatoties, ir Sietlā (ASV) dzimušais, bet šobrīd Vašingtonā mītošais Tairons Vells (uzvārds nav izrunājams latviski kā nelabā apzīmējums). Pieminētā "Vampīra dienasgrāmata" sarakstā ir tikai viena no padsmit filmām, kuras skaņu celiņus kuplinājusi Vella mūzika.

Vells ir viens no tiem māksliniekiem, kam ērkšķiem kaisīts bijis sadarbības ceļš ar ierakstu kompānijām, precīzāk, kompāniju "Universal Records". 2000.gadā uzsācis pastāvīgu muzicēšanu, piecus gadus vēlāk Vells nonāca "Universal Records" paspārnē un šķita - laime pilnīga ir iestājusies! Iepriekšējā sadarbība ar salīdzinoši nelielo ierakstu kompāniju "True American Records", protams, iespēju ziņā nestāvēja līdzi vienas no "Lielā četrinieka" iespējām. Taču kolhozs, kā zināms, nav tā pati efektīvāka saimniekošanas forma: pēc divu plašu izdošanas - "Hold On" (2007) un "Remain" (2009) - "Universal Records" līgumu vienpusēji lauza, un Vells, kā pats izsakās, "varēja sākt domāt ne par ko citu, kā tikai lielisku jauno ierakstu". To nu viņš paveicis jau divas reizes, 2010.gadā izdodot plati "Metal And Wood", un šogad ar "Where We Meet".

"Where We Meet" ir Vella ceturtā studijas plate. Tajā bagātīgas emocijas, kas lielā mērā balstās, protams, uz to sūdaino padarīšanu, ko sauc par mīlestību, ir kuplinātas, pareizāk - izceltas, ar brīnišķīgām stīgu instrumentu partijām. Albuma spēcīgākā dziesma viennozīmīgi ir "I Cant't Save You Now" - patiess stāsts par nelaimīgām attiecībām koledžā. Un tieši tāpēc, ka Vells dzied par reālām un patiesām lietām mums apkārt, viņa dziesmas tik dabīgi paņem savā varā, pat ieliktas drausmīgas filmas skaņu celiņā.

Turpinājumā dziesmu "Freedom" un "I Can't Save You Now" video versijas, kā arī viss 2010.gada albums "Metal And Wood". Sekojot resursu norādēm, "Deezer" sistēmā iespējams noklausīties arī visu jauno plati "Where We Meet".








Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no Tairona Vella profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: