ceturtdiena, 2012. gada 24. maijs

"The Magnetic Fields" - "Andrew In Drag" (video), "Love At The Bottom Of The Sea" (2012, pilns albums)

Brīžiem kā bērnu mūzikas skolas sagatavošanas klasē, iesildoties ksilofona nodarbībai, brīžiem kā pieprasītākā radio formāta grupa, brīžiem kā apdullušu panku ansamblis - tik daudzšķautņainas emocijas un salīdzinājumi uzvirmo, klausoties amerikāņu indīpopa kolektīva "The Magnetic Fields" jaunāko plati "Love At The Bottom Of The Sea" - grupas vienpadsmito studijas plati.

"The Magnetic Fields" tālajā 1989.gadā dibināja Stīvins Merits, kopš tā laika būdams gan grupas vadonis, gan galvenais komponists, gan lēruma mūzikas instrumentu spēlētājs. Bandžo, flauta, havajiešu ģitāras - šie instrumenti grupai iet pie sirds un rada dīvainu, visnotaļ atšķirīgu skanējumu, ko paspilgtina savdabīgās bungu mašīnas programmas un Merita vokāls.

Tiem, kas ar "The Magnetic Fields" ir uz "Tu" jau labu brīdi, plate būs jauka atkalsatikšanās, taču lielam vairumam klausītāju šī varētu būt tikai iepazīšanās ar šo amerikāņu kvintetu. Tad nu pirmā asociācija nedaudz pavelk uz "The Magic Numbers" pusi, vien Merita balss tajā neiederas, tā vairāk piestāvētu duetam ar Niku Keivu vai Sūzanu Boilu...

Lai tur vai kā, pārāk neiedziļinoties niansēs, jāatzīst, ka "The Magnetic Fields" ir pēdējā laika jaukākais atklājums no operas "Labāk vēlāk nekā nekad". Ideālā un aktuālā plate "Love At The Bottom Of The Sea" še turpinājumā. Pirms tam gan vienkārši ekselentās jaunā albuma dziesmas "Andrew In Drag" videoversija.






Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no "The Magnetic Fields" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: