ceturtdiena, 2012. gada 17. maijs

"The Honeydogs" - "What Comes After" (video), "Chasing The Sun" (2010, pilns albums)

Astoņpadsmit gadi mūsdienu mūžīgi aizņemtajā laikmetā, kad visu nosaka tehniskais progress ("visu ātrāk, visu vienkāršāk!"), ir teju vesela mūžība.Cilvēks šādā laikā var izaudzināt veselu paaudzi, vairākkārt iekulties ziepēs un, ja paveicas, tikpat bieži tās izstrēbt. Var vismaz trīs reizes apprecēties un četras reizes pabeigt augstskolu. Astoņpadsmit gadi ir gluži vesela ēra. Tieši tādi dinozauri ir Ādams Levins ar sešiem saviem kolēģiem, kas kopā saucas grupa "The Honeydogs".

Kā 1994.gadā sāka, tā turpina joprojām. No Amerikas nākuši, par amerikāņiem tiem būs palikt! Mūzikā pilnīgi noteikti. "The Honeydogs" labāko dziesmu izlasē, kas iznāca 2010.gadā, apkopojot grupas pirmo deviņu albumu labāko no labākā, ļoti uzskatāmi redzama tā amerikāņu tautas mūzikas "āža kāja". Taču grupa šos "tautiskos izgājienus" tik labi piesedz ar mūsdienīgām indīmūzikas vēsmām, ka patiesībā brīžiem liekas, ka dzied un spēlē Toms Petijs vai Bon Džovi. Tiem abiem gan gar indī nav bijis laika grābstīties, bet dažbrīd Levina vokāls atgādina kā vienu, tā otru.

"The Honeydogs" jājamzirdziņš ir melodiska mūzika. Dažbrīd viņi atgādina "The Damnwells" - sajaukt var elementāri (piemēram, dziesmā "Your Blue Door"). Tomēr grupas jaunākais albums "What Comes After" atšķiras. Tas atkal kļuvis tāds tautiskāks amerikāņu izpratnē - tas ir vairāk folka manierē izpildīts. Mūzikas žurnāli "Paste" un "Uncut" ir vienisprātis - šī plate ir "vismazāk sarežģītākā un vistiešāk pievilcīgākā [dziesmu] kolekcija" Levina karjerā. Tajā ir gan paša Levina dziesmas, gan interesantas kaverversijas, piemēram, Bītlu "Devil We Do" vai grupas "The Band" dziesmai "Particles And Waves".

Tad nu tagad var izvēlēties - iegrimt "The Honeydogs" agrīnajā daiļradē, noklausoties klātpielikto grupas labāko dziesmu izlasi "Chasing The Sun: The Best Of The Honeydogs", vai dzirdēt, kādas "dvēseles skabargas" iekļautas jaunajā "visvienkāršākajā" albumā - tiesa, tas "Deezer" sistēmā un pa naudiņu. Bet pirms tam improvizēts koncertvideo dziesmai "What Comes After".






Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no "The Honeydogs" mājaslapas.

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: