trešdiena, 2012. gada 9. maijs

"The Civil Wars" - "Poison & Wine" (video), "Barton Hollow" (2011, pilns albums)

"Labākā koncertu grupa, kādu līdz šim esmu redzējusi," šāds teikums parādījās Adeles blogā, aprakstot dueta "The Civil Wars" koncertu. Ķēdes reakcija sekoja nekavējoties - grupas karjerā otrā koncerta ieraksta lejupielādes pārsniedza simts tūkstošus. Protams, vienu daļu no tām ļaudis varbūt arī veica, pakļaujoties Adeles ieteikumam. Taču nevar noliegt, ka komponistu Džojas Viljamsas un Džona Pola Vaita kopdarbs patiesībā ir ne mazākas apbrīnas vērts kā viņu ieteicējas žilbinošā skatuves karjera.

Pagājušā gadā "The Civil Wars" izdeva debijas albumu "Barton Hollow" - emocionālu, skaudru, patiesībā ļoti skumju, bet brīnišķīgu albumu. Un ko domājies? Divas "Grammy" balvas kabatā! "Labākais folkmūzikas albums" un mazliet mulsinošākā "Labākā kantrī dueta" nominācijā. Šis kantrī, protams, atsevišķās dziesmās parādās, bet patiesībā '"Barton Hollow" ir īsta medusmaize tādiem uz akustisko folkmūziku tendētiem mūzikas mīļiem.

Viljamsa un Vaits satikās 2008.gadā kādā "komponēšanas nometnē" Nešvilā (ASV). Abi pirms tam visus spēkus veltīja savu solo karjeru veidošanai - Džoja savu debijas plati izdeva 2001.gadā astoņpadsmit gadu vecumā, bet jaunākā singlplate "We Mapped The World" klājā nāca jau paralēli darbam "The Civil Wars" duetā. Vaita solo diskogrāfija gan ir krietni lakoniskāka - 2008.gadā viņš izdeva debijas albumu "The Long Goobye", un ar to pagaidām arī viss ir beidzies...

Albuma "Barton Hollow" "bonus" versijā ir iekļautas astoņpadsmit kompozīcijas, arī dažu dziesmu demo versijas. "Goodbye Girl", "Poison & Wine" - tās ir dziesmas, kuras klausoties, sajūsmā var iedzīvoties sirdslēkmē. Savukārt instrumentālais skaņdarbs "The Violet Hour" izstaro tādas emocijas, kam līdzvērtīgas ir grūti piemeklēt. To droši var likt blakus klasiskās mūzikas ģēnijiem, tāda mūsdienu Čaikovska mūzikas versija - tikpat izjusta un tikpat mūžības elpu izstarojoša.

"Barton Hollow" ir albums, ko noteikti vajadzēja noklausīties 2011.gadā. Bet, ja tas ir paslīdējis garām, pilnīgi noteikti tas jādzird tagad. Tikai brīdinājums - šī plate izraisa atkarību!






Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no "The Civil Wars" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: