pirmdiena, 2012. gada 7. maijs

Levi Weaver - "I Am Certain I Am A Train" (video), "The Letters Of Dr. Kurt Gödel" (2011, pilns albums)

"Tikko jūs iedomājaties, ka esat īpašs, visa jūsu uzmanība fokusējas tikai uz jums pašu. (..) Bet, kad jūs fokusējaties uz lielākām lietām, citiem cilvēkiem un lielākiem stāstiem, un to, kā tie mijiedarbojas viens ar otru, jūs zināt, ka to sauc par cilvēci [un cilvēcīgumu]," mūzikas žurnālam "Paste" savu dzīves filozofiju izklāstījis amerikāņu dziesminieks un komponists Līvais Vīvers - vīrs spēka gados, kam šī cilvēcība dzīvē spēlējusi ļoti lielu lomu.

Bērnībā Vīvers piedzīvoja smagu traģēdiju - kad viņam bija 17, bet viņa brālim 13 gadi, abi iekļuva autoavārijā. Pats Līvais tika cauri ar viegliem nobrāzumiem, taču brālis no gūtajām traumām mira. Šai savas dzīves tumšākajai lapaspusei Vīvers ir veltījis dziesmu "Del Cielo". kas rodama viņa 2006.gada debijas albumā "Civil War Between My Heart And Mind". Kad 2005.gadā izjuka Vīvera grupa "Stories Of London", viņš no Jaunā kontinenta, nejauši piemērojoties izjukušās grupas nosaukumam, pārcēlās uz Angliju, bet pēc gada, kad beidzās vīzas termiņš, devās atpakaļ uz ASV un apmetās Nešvilā, kur rosās joprojām. Taču šis Eiropas periods deva pamatu viņa solo karjeras izaugsmei - kā nekā tur tapa izdota debijas plate.

Šobrīd Vīvera dzīve paiet, ceļojot no vienas koncerta vietas uz otru, un, šķiet, viņš nesūdzas. Ir apmierināts ar dzīvi - gan radošo, gan privāto. Radošo nu jau kuplina četri studijas albumi, pēdējais no kuriem - "The Letters Of Dr. Kurt Gödel" - iznāca pagājušā gadā. Privātajā dzīve Vīveram piepildījumu dod mīļotā sieva. "2007.gadā es apprecējos, un man ir fantastiska sieva!" atzīst pats Vīvers. "Viņa mani atbalsta visā, ko daru." Un atkal redzams, cik Vīveram ir svarīgas cilvēcīgas attiecības, lai tās rastu piepildījumu arī viņa mūzikā. Pēdējā plate "The Letters Of Dr. Kurt Gödel" ir ļoti, teiksim tā, nelīdzena. Nelīdzena emociju un to izteikšanas veidos. To noteikti varētu nosaukt par konceptalbumu, bet ne tādu, kas būvēts ap vienu dziesmu,  drīzāk tādu, kas būvēts ap vienu ideju. Un laikam jau šī ideja būs vecā, labā cilvēcības tēma. Ja jums mājās ir suns, kam patīk gaudot, izdzirdot sirdi plosošus skaņdarbus, šo plati slēpiet no viņa. Nav pat jābūt sunim, lai kam tādam gaudotu līdzi. Un, ja tā, iespējams, tieši Līvais Vīvers ir tas, kurš vairo cilvēcīgas attiecības starp cilvēku un suni... Nu labi, pietiks ostīt to līmi un klausāmies plati, pirms tam iemetot aci video dziesmai "I Am Certain I Am A Train" no tās.






Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no leviweaver.com.

2012, www.musicstories.lv

1 komentārs:

Shea teica...

Redzēja savu rakstu par Levi Weaver un vēlējās, lai jūs zināt, mēs veidojam filmu par viņu. Jūs varat redzēt priekšskatījumu šeit: http://www.indiegogo.com/StringTheoryFilm