svētdiena, 2012. gada 6. maijs

Laurie Levine - "Ring Of Fire", "Oh Brother" (video)

Visus bebrus vajag apšaut, viņu dēļ applūst lauki! Lai prezidentam Bērziņam skaidrs prāts, pieņemot valstij svarīgus lēmumus! No kuras valodas nāk vārds "šašļiks"? Kur var nopirkt normālu lejkannu? Šie nav uzraksti uz transparentiem mītiņā pret kārtējo valdības lēmumu (kaut gan varētu būt!). Šie ir temati, kas izskan šobrīd "Latvijas Radio 1" raidījuma "Brīvais mikrofons" laikā. Vienmēr šo raidījumu klausos, lai secinātu, ka tomēr neesmu lielākais idiots mūsu valstī, kā arī tas ir vienkārši jautri. Bet pēc šīm pusstundām paliek tāda rūgta pēcgarša. Galvenokārt par aprobežotību, kas valda mūsu sabiedrībā. Un 99% no viedokļiem turklāt ir izteikti negatīvi. Bet tas jau nav nekāds jaunums - sūds ir patīkami siltāks turēšanai rokā, nekā auksts zelts. Bet ir jau reizes, kad piegriežas. Un šī akurāt ir tā reize. Tāpēc slēdzam radio nost un uzspēlējam mūziku, kas stāv pāri visām negācijām.

Lorija Levīna nāk no Johannesburgas pilsētas Dienvidāfrikas Republikā. Lai nemulsina viņas izcelsmes valsts - mūzika, ko komponē un spēlē Levīna, ir vairāk ar izteiktu amerikāņu tautas mūzikas ietekmi. Viņas vokālā meistarība tiek salīdzināta ar Keitijas Melua un Daianas Krollas sniegumiem. Un tas nav melots. Levīnas nupat iznākusī trešā plate "Six Winters", un tās uzņemšana kritiķu un pieaugušās auditorijas vidū, ir bezierunu apliecinājums šādiem salīdzinājumiem. Spēcīga balss un īpatnējas intonācijas dziedājumi, emocionāli komponētas dziesmas un mīlestība uz folmūziku - tie ir trīs vaļi, uz kuriem balstās Lorija Levīna savā jaunākajā platē. Tie, kas pārzina arī viņas iepriekšējo daiļradi, apgalvo - Levīna ir kļuvusi kontrastaināka. Viņas mūzikā mājo gan sāpes, gan prieks. Bet pat šīs sāpes Levīna prot pasniegt tā, ka klausītājs var tikai labpatikā noelsties. Var teikt, Lorijas Levīnas mūzika ir kā narkoze, kas atņem prātam spēju just sāpes - tās, lai arī ir tepat, vienkārši nejūt!

Kā jau lielākā daļa, ja ne pat visi mūziķi, Levīna savas dziesmas rada uz personīgo emociju pamata. Albums "Six Winters" tapis gada laikā, ķipinot katru dziesmu no mazām drupatām. "Daudzas no dziesmām nāca pie manis maziem gabaliņiem, tad tās tika saliktas kopā kādā zināmā laika periodā," radošo procesu atklāj pati Levīna. "Dziesma ir pabeigta tikai tad, kad tā ir gatava, un bieži tā pati paņem jūs aiz rokas un ved aiz sevis, līdz tā ir pilnībā pabeigta. Tas ir noslēpumains un grūti saprotams process, bet jums ir jāļauj, lai dziesma runā savu patiesību."

Aizmirsīsim par to, ka vairs nevar nopirkt "normālas padomju laika lejkannas", ka "bebriem nav vietas mūsu nacionālajā lauksaimniecības koncepcijā" un visus pārējos "ka". Vienkārši pieslēgsimies citai dimensijai - Lorijas Levīnas mūzikai. Diemžēl "Grooveshark" sistēmā nav noklausāms neviens viņas albums, bet to var izdarīt "Deezer" sistēmā, sekojot resursu norādēm. Bet pirms tam divi video Levīnas jaunās plates "Six Winters" dziesmām "Ring Of Fire" un "Oh Brother".





Papildus resursi:
Lourijas Levīnas mājaslapa
Lourijas Levīnas profils portālā "Facebook"
Lourijas Levīnas profils portālā "MySpace"
Iegādājies un klausies Lourijas Levīnas mūziku legāli!

Foto raksta ievadā no laurielevine.co.za.

2012, www.musicstories.lv








Nav komentāru: