trešdiena, 2011. gada 6. jūlijs

Sandra McCracken - "From You To Me" (video), "On Jordan's Stormy Banks I Stand", "Guardian" (audio)

Trīsdesmit četrus gadus vecā Tenesijas štata (ASV) galvaspilsētas Nešvilas iedzīvotāja Sandra Makrakena nav no tā stāta, kurā saulaino bērnību aizēnoja vecāku piespiešana stundām trenēties klavieru klimpermākslā. Savu mūziķes karjeru viņa sāka, būdama jau divdesmit divus gadus veca pēc augstskolas absolvēšanas. Tas gan, protams, neizslēdz iespējamību, ka mocīšana ar klavierspēli bērnībā Makrakenai gājusi secen, bet šādas informācijas mums nav, tāpēc pieņemsim, ka tā nebija. Bet ir zināms, ka Makrakena dzimusi un bērnību pavadījusi Santluisas pilsētā ASV un absolvējusi Vestminsteres Kristīgo akadēmiju

Savas divas pirmās plates folk-popa dziedātāja Sandra Makrakena izdeva pilnībā pastāvīgi bez mūzikas izdevniecībām un visa pārējā, kas saistās ar mūzikas biznesu - tās bija "The Crucible" (2000) un "Gypsy Flat Road" (2001). 2004.gadā Makrakenas karjera pavirzījās mazliet citā virzienā - viņa noslēdza līgumu ar Londonas ierakstu kompāniju "Shell Records", kas deva iespēju ielauzties britu mūzikas tirgū. Šajā pašā gadā ierakstu kompānija izdeva Makrakenas trešo albumu "Best Laid Plans", no kura Apvienotajā Karalistē par lieliem hitiem kļuva divas dziesmas "Last Goodbye" un "No More Tears". Savā līdzšinējā karjerā Makrakena izdevusi kopā desmit plates un singlplates, jaunākā no kurām ir singlplate "Tennessee", kas ir kopdarbs ar viņas laulāto draugu Dereku Vebu. Šī albuma dziesmas "From You To Me" videoversija skatāma zem šī raksta, bet aiz tā vēl viens Makrakenas kopdarbs (šoreiz ar dziesminieku Metjū Smitu) - dziesma "On Jordan's Stormy Banks I Stand" un dziesma "Guardian", kurā šoreiz gan ir tikai viņa viena.

Neskatoties uz manu visnotaļ noraidošo attieksmi pret kristīgo mūziku, kura ir gan Makrakenas, gan Veba lauciņš, ietekmes no Boba Dilana, Džonija Keša un Emīlijas Harisas gūst virsroku pār reliģiskajiem tekstiem dziesmās, jo Makrakenas mūzika ir melodiska, viegla un nav kā studentu alternatīvais teātris, kurā bars slaistu divas stundas mētā pa skatuvi balonus un tad divas dienas visi mēģina saprast, par ko bija luga. Te viss ir skaidrs uzreiz.

From You To Me from jeff venable on Vimeo.


On Jordan's Stormy Banks I Stand (acoustic) [feat. Sandra McCracken] by Matthew Smith

Guardian by pmajorins

Papildus resursi:
http://sandramccracken.com/home
http://www.myspace.com/sandramccracken
http://www.facebook.com/sandramccracken?sk=info

Foto raksta ievadā no Sandras Makrakenas profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: