piektdiena, 2011. gada 8. jūlijs

Brooke Waggoner - "Go Easy Little Doves, I'll Be Fine" (video), "Heal For The Honey" (video, pilns albums, audio, bezmaksas lejupielāde)

"Un par to, mani draugi, arī ir manas dziesmas - par deviņus gadus vecas dienvidu meitenes sapņiem, kurai reizi nedēļā jādodas uz trīsdesmit minūšu klavierspēles nodarbību, cenšoties apgūt Baha simfoniju nr.2 un lai dzirdētu [klavierskolotājas] Sīgreivas kundzes: "Labi, pamēģinām šonedēļ vēl vienu. Un piedomā vairāk pie labās rokas spēles, lai melodija sanāk skaidrāka!"" Šādas ir bērnības atmiņas dziedātājai no Nešvilas (ASV) divdesmit septiņus gadus vecajai Brūkai Vegnerei. Un, kā viņa pati apgalvo, šajā savā bērnībā viņa dzīvo joprojām, īpaši mūzikā.

Pamatu pamats Vegneres daiļradē ir klasiskā mūzika - to viņa ir apguvusi un pilnveidojusi septiņpadsmit gadus. Viņas dziesmās ļoti liela loma ir atvēlēta stīgu instrumentiem un, protams, klavierēm. Un daudz eksperimentiem ar tiem. "Ja es neriskēju instrumentāli, ar dziesmas struktūru vai pat liriku, es uzskatu, ka tā nav laba dziesma," savā "Facebook" profilā stāsta Vegnere.

Ir mākslinieki, kuri visu dara, pateicoties citiem - dzied uz citu spēlētiem instrumentāliem pavadījumiem, citu sacerētas dziesmas, no mūzikas teorijas un kompozīcijas nesaprot neko. Šeit mums ir darīšana ar pilnīgi pretēju piemēru - Vegnere ir profesionālis. Viņas klasiskās mūzikas pamats ir neatsverams. Un, iespējams, viņas lielākais talants ir bijusi spēja šo klasisko mūziku savietot ar popmūzikas elementiem. Vegnere, protams, nav ūnikums - Torija Emosa, Deimiens Reiss ir tikai daži līdzīgi piemēri - tomēr tik izteikts klasiskās mūzikas caursitiens viscaur albumam ir dzirdēts reti.

Savas līdzšinējās karjeras laikā Vegnere izdevusi trīs studijas plates, jaunākā no kurām ir "Heal For The Honey". Arī tā ir deviņgadīgas meitenes acīm skatīta pasaule - skaidra, tīra, bez meliem un ļaunuma. Kāds teiks: "Tur nav nekā no reālās dzīves!" Un tam atbildēšu: "Vai bez sapņiem vispār ir iespējams dzīvot?" Domāju, ne. Dažreiz ir vērts vecā, klibā zirgā saskatīt rozā poniju vai, braucot ar mopēdu "Delta", lepni pievienoties rokeriem "Harley Davidson" motociklu kolonnā. Es aicinu visus pasapņot, noklausoties Vegneres jauno plati un ar viņas laipnu atļauju, bez maksas to lejupielādējot. Un, ja sapnis negrib atkāpties, lai iet vēl viena viņas plate - 2009.gada "Go Easy Little Doves". Pirms tam arī video dziesmām "Go Easy Little Doves, I'll Be Fine" un "Heal for the Honey".



Brooke Waggoner - "Heal for the Honey" from Paper Beats Rock on Vimeo.






Papildus resursi:
http://www.brookewaggoner.com/
http://www.myspace.com/brookewaggoner#
http://www.facebook.com/brookewaggoner?sk=info

Foto raksta ievadā no Brūkas Vegneres profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: