svētdiena, 2011. gada 10. jūlijs

Ólafur Arnalds - "3055", "Ljósið" (video), "Hægt, kemur ljósið" (audio)

Šis stāsts būs par ko īpašu. Par īslandieti Olafuru Arnaldu - komponistu un multiinstrumentālistu, kas rada kompozīcijas, kuras uzdzen zosādu. Un ne jau no bailēm vai kā nepatīkama. Gluži otrādi - no sajūsmas.

To gan nevarētu teikt par Arnalda iepriekšējo karjeru. Divdesmit četrus gadus vecais jauneklis iepriekš sava mūziķa karjeras laikā spēlējis bungas dažādās smagā metāla grupās, un te nu gan var dabūt zosādu citu emociju dēļ... Tomēr dzīve iegrozījās tā, ka Arnalds sāka pievērsties savai solo darbībai, un bāze tam viņam bija - īslandietis pieprot gan klavierspēli, gan pieminēto bungu mākslu, bez tam viņš arī spēlē badžo. Vārdu sakot, viņš prot spēlēt pa lielam visu. Un 2007.gadā, ar šiem instrumentiem eksperimentējot, klajā nāca Arnalda pirmais albums "Eulogy for Evolution". Pēc gada tam pievienojās singlplate "Variations of Static", un tad arī bija koncerttūre kopā ar "Sigur Rós". Un, ja tu Īslandē koncertē ar "Sigur Rós", tu jau esi zvaigzne.

Arnalds apvieno vienā gan klasisko, gan elektrisko mūziku, dažbrīd bagātinot kompozīciju arī ar "dubstep" elementiem. Vispār, varu salīgt, ka par viņa mūziku ieinteresēsies filmu producenti, jo manā skatījumā Arnalda daiļdarbi ir ideāli piemēroti sižeta noskaņas pastiprināšanai kādā drāmā vai vēsturiskā sāgā. Īslandieša otrais un šobrīd aktuālākais albums ir 2010.gada "...And They Have Escaped the Weight of Darkness" un to nebeidza cildināt gan mūzikas prese (UNCUT), gan fani visā pasaulē. Ieskatam trīs Arnalda dziesmas, divas video versijā - "3055" un "Ljósið", savukārt trešā, kuras nosaukumu nevajadzētu mēģināt izrunāt - "Hægt, kemur ljósið" - audio variantā. Sekojot papildus resursu norādei zem šī raksta, iesaku caur Arnalda "Facebook" profilu noklausīties vēl arī citus viņa skaņdarbus.





Ólafur Arnalds – Hægt, kemur ljósið by erasedtapes

Papildus resursi:
http://olafurarnalds.com/
http://www.myspace.com/olafurarnalds
http://www.facebook.com/olafurarnalds?sk=app_178091127385

Foto raksta ievadā no Olafura Arnalda profila portāl`"MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: