piektdiena, 2011. gada 15. jūlijs

"Petula" - "Elephant Dresses" (audio, pilns albums)

"Petula" ir vācu mākslinieka Sana Klīmana (Sn Cleemann) soloprojekts. Berlīnē bāzētais "kolektīvs" izpelnījies lielu atzinību elektroniskās mūzikas lietpratēju aprindās, kaut, jāatzīst, šī nav tāda klasiska elektroniskā mūzika - šeit ir gana daudz ģitāru un citu instrumentu un tikai tad dators ar visām savām iespējām.

Vācietis spēlē un rada atmosfērisku noskaņu mūziku - tā ir gana melodiska, tajā pašā laikā, klausoties "Petula" plati "Elephant Dresses", pārņem sajūta, ka es esmu kaut kur "te", kamēr visa pārējā pasaule atrodas kaut kur "citur". Tā ir projekta debijas plate, kas iznāca pirms gada un, kamēr citas grupas bauda masveida nostaļģijas izraisīto vinilplašu atdzimšanas bumu, "Elephant Dresses" ārpus digitālā izdevuma iznāca arī vecajās, labajās kasetēs.

Vēl pagājušā gadā vācietis izdeva divas singlpates, bet tā principā aktuāls viņam ir šobrīd tikai viens, šis debijas albums. To arī iespējams ievērtēt zem šī raksta. Un, ja atrodat to par gana labu esam, nekad un ne pie kādiem nosacījumiem nemeklējiet internetā "Petula" dzīvos koncertierakstus. Tad jau labāk iekariniet sev krūšu galos saliktajos pīrsingos divpadsmit kilogramīgās hanteles un pašūpojiet ķermeņa augšdaļu - skaņa, kas radīsies no šādi gūtām sāpēm būs gaužām līdzvērtīgas "Petula" koncertierakstā dzirdamajām. Bet, kam patīk, uz priekšu!



Papildus resursi:
http://petula.org/
http://www.myspace.com/supersonicsleep
http://www.facebook.com/petulapetula?sk=info

Foto raksta ievadā no "Petula" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: