svētdiena, 2011. gada 31. jūlijs

"Fallulah" - "Out Of It" (video), "The Black Cat Neighbourhood" (pilns albums, audio)

"Kas tur lūr aiz loga rūts? Tas ir ezis - prostitūts!" bija tāds skaitāmpantiņš bērnībā, ko itin bieži, jau esot vecam, resnam vecim, esmu izmantojis pie Ziemassvētku eglītes, lai no vecīša dabūtu dāvanu. Šo pantiņu šeit pieminēju, ne jau lai vilktu paralēles starp šo metieni un ezīša nodarbi, bet tāpēc, ka šī meitene dzied kaut ko tik pazīstamu it kā pirmo reizi to būtu klausījies bērnībā. Bet tā nav - Marijai Apetri, kuras skatuves vārds ir "Fallulah", ir tikai 26 gadi, viņas pirmais albums "The Black Cat Neighbourhood" klajā nāca tikai pagājušā gadā, un tad bērnība jau bija sen aiz kalniem.

Bet varbūt tā nav bērnība, bet slimība uz skandināvu mūziku. Kad pirmo reizi klausās "Fallulah", prātā nāk zviedru jaunā dziedātāja Lykke Li - gan balss tembrs, gan ritmi, un abas ir no ziemeļu puses. "Fallulah" ir dāņu jaunā cerība. Gudri mūzikas klasifikatori viņas dziedājumu pieskaita popmūzikai, bet pati saka - tas esot "indie" roka un Balkānu "bīta" apvienojums. Balkāni dziedātājai ir tuvi, jo viņas tēvs savulaik bijis kādas Balkānu tautas deju grupas vadītājs. Iespējams, "Fallulah" patiks arī pagājuša gada "Eirovīzijas" uzvarētājas Lenas cienītājiem - dažbrīd dāņu meitenes balss ir ārkārtīgi līdzīga savas vācu kolēģes dziedājumam (starp citu, Lena nemaz nav tikai popa un "Eirovīzijas" formāta dziedātāja; viņas debijas platē "My Cassette Player" vairums dziesmu ir pat vairāk uz džeza ritmiem balstītas - tā kā salīdzināt viņas abas var).

Tad nu lai iet jaunākais no "Fallulah" veikumiem - video dziesmai "Out Of It" un visa debijas plate "The Black Cat Neighbourhood".



The Black Cat Neighbourhood by Fallulah

Papildus resursi:
http://www.fallulah.dk
http://www.myspace.com/mymusicbank
http://www.facebook.com/pages/Fallulah/159211420756903?sk=info

Foto raksta ievadā no www.fallulah.dk.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: