ceturtdiena, 2011. gada 14. jūlijs

"Socalled" - "Sleepover" (video, audio, pilns albums)

Runā, ka reiz dieviņš, visus savus spēkus izsmēlis, radot vīrieti, nospļāvās, piejauca tur klāt visu, kas bija palicis pāri no vīrieša radīšanas - izlietoti tamponi, sakaltušas lūpukrāsas tūbiņas un cauras zeķbikses - un radīja sievieti. Nez, cik tur patiesības, bet labi vien ir, ka viņš to sievieti radīja. Tieši tāpat no dažādiem mūzikas stiliem paņemot pa druskai, kas palicies pāri, savu radošo impēriju ir izveidojis kanādietis Džons Dolgins jeb "Socalled". Un nav brīnums, ka tā noticis, jo pats Dolgins sevi sauc par pianistu, producentu, komponistu, aranžētāju, dziedātāju, reperi, žurnālistu, fotogrāfu, filmu režisoru, triku meistaru, multfilmu veidotāju un leļļu meistaru. Vārdu sakot, domājams, mums ir darīšana ar vienu kārtīgu @irsēju!

Hiphops? Reps? Folks? Pops? Gospeļmūzika? Kas ir mūzikas stils, kurā darbojas "Socalled"? Par to vienisprātis nav neviens mūzikas apskatnieks. "Man nav ne mazāko ideju, kā to klasificēt," par "Socalled" jaunāko plati "Sleepover" saka Kanādas mūzikas portāla "I (Heart) Music" redaktors. "Springhill Mine Disaster" no jaunās plates ir skaista folka dziesma, bet tieši pirms tās kompozīcija "Work With What You Got" mūs ierauj deviņdesmito gadu mūzikas ritmos, kad toni pasaulē noteica "MC Hammer" ar "U Can't Touch This" un "Beck" ar "Loser".

"Sleepover" ir "Socalled" piektais albums. Uz tā vāka redzams pats plaša profila speciālists ar vienu no saviem arodu demonstrējumiem - zaķa un pērtiķu lellēm. Jā, un arī suņa. Šī albuma tapšanā piedalījušies apmēram trīsdesmit viesmūzikanti, tāpēc patiesībā paša Dolgina balss albumā nebūt nav dominējošā. Arī šeit viņš pamanījies saveidot rosolu un varbūt tieši tāpēc plate "Sleepover" ir tik neuzbāzīgi šarmanta, lai to noklausītos. To iespējams izdarīt še zem raksta tūlīt aiz plates tituldziesmas videoklipa.

Socalled || Sleepover [Vidéoclip Officiel] from Dare To Care Records on Vimeo.




Papildus resursi:
http://www.socalledmusic.com/
http://www.myspace.com/socalled
http://www.facebook.com/socalledmusic

Foto raksta ievadā no "Socalled" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: