ceturtdiena, 2011. gada 28. jūlijs

"Turboweekend" - "Trouble Is" (video), "Bound" (audio, pilns albums)

Latviešus, kā zināms, raksturo saule, pērkons, Daugava. Savukārt grupu "Turboweekend" - Dānija, sintezatori, roks. Martins Olers Petersens, Silass Bjergārds un Mortens Koiji ir ne tikai draugi kopš bērnības, viņi ir arī trio "Turboweekend" dalībnieki.

Viņu pirmie soļi mūzikā kā grupai sākās jau 2006.gadā, kad puiši ierakstīja savu pirmo singlu "Into You". Tam sekoja koncerti, un viņus ātri vien iecienīja, tā sauktie, hipsteri jeb, latviski runājot, ar pārāk lielu pašvērtību apveltīti lamzaki, kuru vienīgā pozitīvā īpašība ir mīlestība uz "indie-roka" mūziku. 2007.gadā "Turboweekend" jau spēlēja slavenajā Roskildes festivālā. Šajā pašā gadā trio izdeva savu debijas plati "Night Shift" - tā Skandināvijā aizgāja uz urrā!

Pāris gadus vēlāk tapa otrā plate "Ghost of a Chance", kurā iekļauta laikam jau līdz šim populārākā "Turboweekend" dziesma "Trouble Is". Tai remiksu veidojis pat slavenais holandiešu dīdžejs Mīkla jeb DJ Tiesto. Īpaši labi "Trouble Is" uzņēma Polijā - tur tā brīdi pabija pat topu pašā virsotnē.

Pagājuša gada rudenī "Turboweekend" saņēmās un izdeva it kā bezmaksas singlplati "Bound", tomēr viņu mājas lapā to var lejupielādēt par vismaz vienu eiro. Tās ir piecas dziesmas "Razorlight", "The National" un līdzīgu grupu daiļražu cienītājiem. "Turboweekend" dziesmas pēc struktūras nav "pantiņš - piedziedājums - pantiņš - piedziedājums". Tās katra ir vesels mākslas darbs, izmantojot visas elektronikas iespējas. "Bound" ir lieliska iespēja iepazīt šo dāņu trio, un to var izdarīt šeit zem raksta tūlīt aiz "Trouble Is" video.



Bound - EP by Turboweekend

Papildus resursi:
http://www.turboweekend.com/home/
http://www.myspace.com/turboweekend
http://www.facebook.com/turboweekend?sk=info

Foto raksta ievadā no grupas "Turboweekend" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: