piektdiena, 2011. gada 1. jūlijs

"Dog Is Dead" - "Young" (video), "Your Childhood" (pilns albums, audio)

Kāpēc kvintets no Notingemas (Apvienotā Karaliste) nosaukuši sevi par beigtu suni jeb "Dog Is Dead", nav zināms. Bet ir zināms, ka šie pieci puikas savu mūzikas stilu nodēvējuši par "Luju Ārmstrongu, kurš apmaldījies disko". Patiesībā viņi spēlē kārtīgu "indie" popu. Un dara to no jau kopš 2008.gada.

Satikušies vienā augstskolā, puiši - Hoss, divi Roberti un divi Laurensi - kā grupa savu pirmo singlplati "Dog Is Dead" izdeva 2009.gadā. Tam sekoja uzstāšanās kā dažādu grupu iesildītājiem ("One Night Only") un koncerti vairākos festivālos (Glastonberija 2010). Šajā, 2011.gadā, "Dog Is Dead" laida klajā savu otro singlpati "Your Childhood", ko kritika novērtēja par labu esam, bet singls no tās "Glockenspiel Song" izpelnījās vietu dažādu radio staciju dziesmu listēs. Īpaši, ja Anglijā tevi spēlē radio "BBC" kādā no stacijām, tu jau esi kaut kas. "Dog Is Dead" spēlēja. Un droši vien spēlē joprojām.

Iepazīsim šos jaunos censoņus caur viņu aktuālāko singlpati "Your Childhood" un video dziesmai "Young" no tās zem šī raksta. Iespējams, kāds ar to arī atklās savu šīs vasaras "garšu".



dog is dead - your childhood EP by DogIsDead

Papildus resursi:
http://www.myspace.com/dogisdeadband

Foto raksta ievadā no "Dog Is Dead" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: