otrdiena, 2011. gada 19. jūlijs

"Song of Return" - "Limits" (audio, pilns albums)

Pēc skotu grupas "Union of Knives" neveiksmīgā gala, kuru paātrināja grupas dalībnieku sarežģītās attiecības ar ierakstu kompāniju, tās vokālists un multiinstrumentālists Greigs Grants nolēma, ka pienācis laiks veidot lietas tieši tā, kā vēlas viņš pats. Ierakstu kompānija lika grupai ierakstīt vēl un vēl demo ierakstus un tai nekad tie nebija gana labi esam. "Man bija garlaicīgi, ka nevaru spēlēt koncertus [bet viss laiks jāpavada studijā, ierakstot šos demo ierakstus]. (..) Veicot jaunos ierakstus, mēs sajutāmies kā pilnīgi cita grupa. Vēl jo vairāk tāpēc, ka dažus vecos dalībniekus pazaudējām viņu jaundzimušo bērnu vai laulības dzīves dēļ. Mēs bijām pilnīgi jauna grupa!" saka Grants, atceroties "Song of Return" dzimšanas brīdi.

Glāzgovā bāzētais kvintets nu dara visu pa savam. Viņi spēlē interesantu alternatīvo mūziku - nezāģē kā dažs labs, bet parāda izcilu inteliģenci savu dziesmu aranžēšanā un apdarē, īpašu lomu piešķirot falseta fona vokālam. Skaņu specefekti ir "Song of Return" sabiedrotie, un arī tie - saprāta robežās. Un tam visam pa vidu neizsakāms elektroniskās mūzikas šarms, kuram nespēj pretoties pat pārliecināti šī mūzikas stila pretinieki.

Mēnesi atpakaļ, 6.jūnijā, klajā nāca grupas debijas plate "Limits" - ja būtu jāveido mēneša labāko albumu tops, šis būtu šobrīd labākais pretendents. Albums, šķiet, varētu atgriezt pie dzīvības pat sabrauktu ezīti, tas ideāli iederas vientulības atmosfērā pērkona negaisa laikā vai atlaižoties ēnā zem kupla ozola laikā, kamēr dibenā salien ērces. Un šo plati aicinu zem šī raksta noklausīties. Un, ja patīk, atcerieties vārdu Greigs Grants, jo, iespējams, drīzumā sekot līdzi viņa daiļradei varēsiet atkal zem cita nosaukuma. "Laikam man vajadzētu pateikt, ka dažu nākamo mēnešu laikā, visticamāk, mēs mainīsim grupas "Song of Return" nosaukumu. tāpēc jau iepriekš atvainojos par misēkļiem, kas tā dēļ varētu rasties," portālu "2.jpscotland" vaļsirdīgi brīdina Grants.



Papildus resursi:
http://www.songofreturn.com/
http://www.facebook.com/songofreturn?sk=info

Foto raksta ievadā no www.flickr.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: