pirmdiena, 2011. gada 29. augusts

"Theme Park" – "A Mountain We Love" (jaunākie singli un albumi - 29.08.2011)

"Talking Heads" klons. Tā tiek dēvēts Londonas alternatīvās mūzikas kvartets "Theme Park". Viņu debijas singls "A Mountain We Love" ir kā svaiga elpa pārdrazotajā mūsdienu mūzikas atmosfērā - tas dod cerību, ka cilvēki vēl rada tiešām labu mūziku.

No vasaras miega pamodusies visa mūzikas industrija. Tuvojoties rudenim, savas jaunās plates izdod viens pēc otra gan lielie smagsvari, gan debitanti, gan tie, kas pa vidu. Skaidrs, ka šīs nedēļas skaļākais vārds jauno albumu tabulā ir "Red Hot Chili Peppers" jaunā plate "I'm With You". Nenoliedozt savu veco perdelību, tomēr gribu apgalvot, ka tā nebūt nav nedēļas spicākā manta. Daudz vairāk saista Zeks Kondons un viņa Ņumeksikas apvienība "Beirut", par kuras balkāniskajiem ritmiem jau reiz bijis ieskats - viņu trešais albums "The Rip Trade", varu likt savu krāniņu ķīlā, neliks vilties. Un vēl divi stila ziņā pilnīgi pretēji albumi - amerikāņu roķeru "Young The Giant" debijas plate un Jaunzēlandes klasiskās mūzikas dziedātājās Heilijas Vesternas jau divpadsmitais albums "Paradiso" - arī šie vienkārši IR jānoklausās!

NEDĒĻAS SINGLS! "Theme Park" – "A Mountain We Love"


"Cults" – "Go Outside"


Jessie J – "Who's Laughing Now"


"Kaiser Chiefs" – "Man On Mars"


Katy B – "Witches Brew"


Bruno Mars – "Marry You"


"Owl City" – "Deer In The Headlights"


"Panic! At The Disco" – "Let's Kill Tonight"


Nicole Scherzinger – "Wet"


Ed Sheeran - "You Need Me, I Don't Need You"


"Taking Back Sunday" - "You Got Me"


Šonedēļ vēl iznāk šādi albumi:
"Anterior" – "Echoes Of The Fallen"
"Beirut" – "The Rip Tide"
"Bombay Bicycle Club" – "A Different Kind Of Fix"
"Braid" – "Closer To Closed"
"Chimaira" – "The Age Of Hell"
"Cobra Starship" – "Night Shades"
"Cymbals Eat Guitars" – "Lense Alien"
David Guetta – "Nothing But The Beat"
Lil Wayne - "Tha Carter IV"
"Male Bonding" – "Endless Now"
"Parade" – "Parade"
Dolly Parton – "Better Day"
"Red Hot Chili Peppers" – "I'm With You"
"Tinariwen" – "Tassili"
"Butch Walker And The Black Widows" – "The Spade"
Hayley Westenra – "Paradiso"
"Work Of Art" – "In Progress"
"Young The Giant" – "Young The Giant"

Atskaņas no pagājušās nedēļas albumiem:

"Fleshgod Apocalypse" – "Agony"
It kā jau esmu pietiekamā vecumā, lai saprastu - ja albumam uz vāciņa ir ķēdēs sapinies monstrs, nekādas mīlas balādes, visticamāk, tajā atrodamas nav. Līdz trešajai dziesmai mati no rokām pacēlās uz krūtīm - kas par klasiskās mūzikas savienojumu ar roku! Un tad tie džeki sāka "dziedāt". Jeb, precīzāk, vemt pie mikrofona. Un mati nolaidās savās vietās. Skumīgi.

"Hard-Fi" – "Killer Sounds"
Angļu "Hard-Fi" ar savas trešās plates skaņu tiešām beidz nost! Tā nobeidz jebkuru vēlmi atrauties no šī piedzīvojuma, kas aizved tajos laikos, kad "New Order", likās, mainīs pasauli. Diemžēl tā nenotika. Tagad to mēģina "Hard-Fi".

Stephen Malkmus – "Mirror Traffic"
"The Beatles", "Arctic Monkeys", Lenijs Kravics. Tie ir tikai daži vārdi, kuri izsprūk, klausoties leģendārās amerikāņu rokgrupas "Pavement" dalībnieka Stīvena Malkmusa un grupas "The Jicks" plati "Mirror Traffic". Īstenībā "Pavement" daiļrade man ir kas pilnīgi jauns, tāpēc šis ir tas gadījums, kurš liks iepazīt to, ko daudzi visā pasaulē jau dēvē par kulta grupu.


2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: