otrdiena, 2011. gada 30. augusts

"soft.nerd" - "Take Me To The Beach" (video), "Sound Sound Sound" (pilns albums, audio)

Astoņdesmitajos viņus nepamanītu. Jo viņiem iztrūkst daudzu tā laika vizuālo atribūtu - Dītera Bolena lauvas krēpju frizūra, iespējami spilgtākas krāsas bikses, kam šaurie apakšējie stari sniedzas knapi līdz potītēm. Beigu galā viņiem nav tādu hitu, ar kuriem fonogrammas pavadībā varētu pelnīt naudu, uzstājoties krievu miljardieru ballītēs vai "Jaunā viļņa" pretīgi glamūrīgajos pasākumos. Bet astoņdesmitie viņos mīt. Viņu mūzikā.

"soft.nerd" ir vācu puika Kristians Bečmens, kas mūziku rada pārsvarā savā guļamistabā, ierakstu studijā vai virtuvē - viss vienalga. Galvenais, lai tā uzrunā viņu pašu. Viņam pievienojās Mihaels Noibers un Mārtins Vakerbauers, un trio "soft.nerd" bija gatavs.

Lai arī viņu mūzika tiek pielīdzināta astoņdesmito gadu sintipopam, tomēr tik vienkārši viss tur nav. Bez saprogrammētiem sintezatoriem un datoriem "soft.nerd" dziesmās izmanto arī bungas un ģitāras. Viņu jaunākā albuma "Sound Sound Sound" dziesma "Where Do You Go" tik pat labi varētu būt kādas "U2" dziesmas kovervresija - brīžiem šķiet, ka tur savā neatkārtojamā stilā ģitāru spēlē skotu supergrupas virtuozs Edžs.

"Viņš [Bečmens] ir iztrūkstošā saite starp Hosē Gonzālesu un "LCD Soundsystem," vēl tālajos grupas pirmssākumos 2008.gadā bija teikts "soft.nerd" profilā mūzikas portālā "last.fm". Šā gada vasarā trio izdeva savu otro studijas plati - jau pieminēto "Sound Sound Sound" (to visā pilnībā var noklausīties zem šī raksta), kas sekoja debijas albumam "Some Keys Are Brighter Than Others" (2009) un singlpatei "All The Same" (2010). "Tā ["soft.nerd" mūzika] ir kā nebeidzams virpulis starp dejošanu un sapņošanu. Izklausās dīvaini? Bet jums tas patiks!" Tad nu katrs var pārliecināties, vai "last.fm" nemuldās.





Papildus resursi:
http://softnerd.net
http://www.myspace.com/softnerdrocks
http://de-de.facebook.com/pages/softnerd

Foto raksta ievadā no "soft.nerd" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com


Nav komentāru: