piektdiena, 2011. gada 5. augusts

"This Is Head" - "De Trop" (video), "0001" (pilns albums, audio)

Zviedru pilsēta Malmo (Malmö) ir ļoti līdzīga mūs pašu Liepājai - tā ir trešā lielākā pilsēta valstī un no tās nāk brīnišķīgi mūziķi. Tiesa, mums ar to otro pēdējās desmitgadēs ir kā ir, un arī stilu daudzveidības ziņā zviedri mums "ieliek". Kvartets "This Is Head" tieši kā reizi nāk no šīs Zviedrijas pašos dienvidos pie jūras gozējošās pilsētiņas; par viņiem tad ari šis nelielais stāstiņš.

Adams Džeikobsons, Henrihs Līsons, Bjorns Vikings, Toms Malmross - jau vārdi vien liecina par šo puišu ziemeļniecisko izcelsmi, un, zināmā mērā, ari viņu mūzika. Tas, ko spēlē "This Is Head", nosaucams par disko sajaukumu ar "indie" popu; bet pagalam skandināviski vienkāršu. Paši grupas dalībnieki deklarē, ka ne no viena tieši nav ietekmējušies, savu mūziku viņi radot bez kādiem tiešiem šabloniem - vienkārši raksta dziesmas, klausās tās, pārraksta, atkal klausās un tā bezgala daudz reižu, līdz ir gatavs rezultāts, kāds viņiem pašiem iet pie dūšas.

Savu aktīvo darbību grupa uzsāka 2008.gadā ar dažiem koncertiem Zviedrijā, bet 2010.gada martā klajā laida savu debijas plati "0001". Droši vien "This Is Head" plāno izdot vismaz tūkstoti albumu, ja reiz to nosaukumos rezervējuši četrciparu skaitli... Bet pats albums, nenoliedzami, ir interesants. Tas ir vesels jūklis dažādu stilu - roks, "indie", disko, elektroniskā mūzika, džezs un visam pa virsu kā no kosmosa nākošas balss partijas. Albuma dziesmām nav nosaukumi, tās ir tikai numurētas. Piemēram, dziesma "003" ir vairāk kā desmit minūtes gara, un tas varētu būt kā tāds modernās psihodēliskās mūzikas paraugs.

Nupat grupa "This Is Head" ir izdevusi jaunu singlu, un tam, par brīnumu, ir īsts nosaukums, ne ciparu kombinācija, - "De Trop". Video šai dziesmai iespējams noskatīties še apakšā, bet tūlīt aiz tā visa grupas debijas plate "0001".



THIS IS HEAD: 0001 (ALBUM) by HYBRIS PUBLISHING

Papildus resursi:
http://thisishead.com
http://www.myspace.com/thsshd

Foto raksta ievadā no "This Is Head" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: