svētdiena, 2011. gada 7. augusts

"1, 2, 3" - "Work" (video), "New Heaven" (pilns albums, audio)

"T-Rex", agrīnais Rods Stjuarts, Džona Lenona vokāls, "Wings" savas slavas zenītā - šie ir tikai daži salīdzinājumi, kuros britu "The Guardian" mūzikas apskatnieks Pols Lesters nosaucis Pitsburgas (ASV) kvartetu "1, 2, 3". Un vispār diezgan iespaidīgi - jo grupa pastāv tikai dažus mēnešus, bet jau izdevusi debijas plati "New Heaven", kurai pretī lāga neko nevar pateikt neviens mūzikas kritiķis - tā vienkārši ir laba un interesanta plate ar, kas galvenais, jaunām vēsmām.

Niks Snaiders un Džošs Sikels bija visa pamatā, vēlāk viņiem pievienojās vēl divi - Maiks Jamamoto un Čads Montikjū. Nupat jūnijā iznākusī debijas plate "New Heaven", šķiet, labi iederētos konkursā "Kurš saklausīs vairāk ietekmes un nosauks tās?" Par Roda Stjuarta piesaukšanu nedaudz sabrīnījos, taču pats piefiksēju nu jau laikam pajukušo somu "The Crash" un britu "Suede" nepārprotamu klātbūtni "1, 2, 3" dziesmās.

Ja par grupas stilu, šeit arī biezputra pamatīga. Paši viņi portālā "Facebook" norāda, ka tas ir rokenrols, bet "MySpace" profilā saka - nea, tas ir kārtīgs "indie"! Un ir taisnība gan vienā, gan otrā vietā. Vēl var pieskaitīt folku, poproku, "garage", elektronisko mūziku - un tad jau aina paveras tuvāk patiesībai. Bet tas, ka 70-tie ir patiesā kvarteta iedvesma, nu gan ir skaidrs. "Wave pool", "Confetti", "Work", praktiski visas albuma "New Heaven" dziesmas vienkārši spoži spīd pie mūsdienu piesātinātā jauno grupu debess juma. Aicinu to ievērtēt še zem raksta, noklausoties visu "1, 2, 3" debijas plati, pirms tam uzmetot aci dziesmas "Work" video versijai.





Papildus resursi:
http://123land.net/
http://www.myspace.com/1comma2comma3
http://www.facebook.com/123land?sk=info

Foto raksta ievadā no grupas "1, 2, 3" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: