svētdiena, 2011. gada 28. augusts

"Hold Your Horses!" - "70 Million" (video), "Hold Your Horses" (pilns albums, audio)

Čārlzs spēlē ģitāru, dzied. Florence spēlē bungas, ģitāru un dzied. Viņa lieto alkoholu kā dulla un sapņi "frangliski". Robins spēlē basģitāru, viņam patīk "The Beatles" un "Motorhead", un viņš izskatās pēc Kurta Kobeina. Gregorijs dažreiz spēlē bungas. Dažreiz dzied kā Džeina Birkina. Džils spēlē vijoli. Reiz, kad viņš bija uzdejojis kādās mājas viesībās, viņu savā sastāvā uzņēma kāda populāra īru folkmūzikas grupa. Saimons spēlē čellu, bet Igors atrodas "vēju sekcijā" - trompete, klarnete un tuba ir viņa darbarīki.

Šī nav modernizēta Brāļu Grimmu pasakas "Brēmenes muzikanti" versija. Tam ir divi iemesli. Pirmkārt, šie, atšķirībā no saviem cekulainajiem, četrkājainajiem un astainajiem vācu kolēģiem, ir septiņi. Un, otrkārt, viņi nāk no Francijas. Un tā tev nav nekāda Vācija, kur visi tikai dzer alu un ēd desas. Francijā visi tikai bučojās, skaistuma nolūkos bāž ausīs melnās olīves un, ja publiskā tualetē gadījies pēdējās piles uzpilināt sev uz biksēm citiem redzamā vietā, trīs reizes skaļi saplaukšķina rociņas un iesaucas: "Olalāā!".

"Hold Your Horses!" nāk no mīlētāju pilsētas Parīzes. Viņi spēlē ne gluži tādu mūziku, kas rosinātu, svecēm degot un vīnam burbuļojot, sēdēt romantiskās vakariņās kāda smalkā restorānā. Drīzāk tā vedina tos, kam nav izdevies sameklēt sev šādu vakariņu biedru, parīvēties gar Eifeļa torni, kamēr, to vērojot, orgasms iestājas torņa ieejas uzraugam. "Hold Your Horses!" ir makten jautra kompānija - viņu dziesmas pa drusciņai atgādina īru tautas mūziku, pa drusciņai kamerorķestra mēģinājumu pēc jautras iepriekšējā vakara ballītes. Instrumentāli bagātīgas, asprātīgas un lipīgas ir franču debijas singlpates "Hold Your Horses!" (2008) dziesmas. Ne ar ko neatšķiras arī nupat maijā klajā nākušā singlplate "Sorry! Household". Dziesmu no tās "70 Million" ekselentā video versijā (īpaši daži kadri no 1:43) iespējams noskatīties zem šī raksta, bet tūlīt pēc tam visa debijas singlplate "Hold Your Horses!"





Papildus resursi:
http://www.myspace.com/holdyourhorsesparis
http://www.facebook.com/holdyourhorsesparis

Foto raksta ievadā kadrs no grupas "Hold Your Horses!" video dziesmai "70 Million" (eternallycool.net).

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com


Nav komentāru: