ceturtdiena, 2011. gada 18. augusts

"Hyde & Beast" - "(And the) Pictures In the Sky" (video), "Slow Down" (pilns albums, audio)

- Kas ir "Hyde & Beast"?
- "Hyde" ir Deivs Haids (Dave Hyde; grupas "Futurheads" bundzinieks), "Beast" ir Neils Basets (Neil Bassett; grupas "Golden Virgins" bijušais basģitārists).

- Ko "Hyde & Beast" dara?
- "Hyde & Beast" ieraksta albumu. Haids labi dzied. Albums izklausās labi. Bīsts is laimīgs.

Šie ir daži jautājumi no pašintervijas grupas "Hyde & Beast" mājaslapā. Bet pa lielam šie divi jautājumi un atbildes parāda, ar ko ir darīšana. Tas ir duets, kurš, piepalīdzot dažiem palīgiem, ir ierakstījis plati "Slow Down", kas, šķiet, nāk no nenosakāma attāluma pagātnes. Viens periods varētu būt "T-Rex" un "Simon & Garfunkel" ziedu laiki pagājuša gadsimta sešdesmito septiņdesmito gadu mijā (dziesmas "(And the) Pictures In The Sky", "You Will be Lonely"). Laikam nebūs muldēts, ja atzītu, ka patiesībā visa plate ir vairāk vai mazāk ceļojums pagājušā gadsimta Vudstokas paaudzes mūzikā.

Paši albuma autori to nosauc par "maigi psihodēlisku". Britu raidstacija "BBC", plates "Slow Down" apskatā tam piekrīt, kā pozitīvu izceļot faktu, ka neviena albuma dziesma nepārsniedz trīs ar pusi minūtes, un tas neļauj nevienā dziesmā izvērst bezgalīgi garas ģitāru "džemošanas" partijas, kas tik ļoti populāras bija jau pieminētajos vecajos laikos, bet varbūt nebūtu īsti iederīgas mūsdienu ašajā dzīves ritmā. Tomēr "BBC" mūzikas apskatnieks Breds Barets uzskata, ka "Hyde & Beast" ir viens no veiksmīgākajiem mūsdienu grupu mēģinājumiem atgriezties "tajos" laikos.

Portāls "Allmusic" dueta debijas veikumu novērtējis ar 3,5 no 5 ballēm, plati slavē arī "New Musical Express", un ir skaidrs, ka tajā ir kas īpašs. Arī paaudzei, kas tajos laikos vai nu vēl tusēja tētiem pa oliņām vai jau slapināja ziķbiksēs, šis albums ies pie sirds. Tiesa, ar nosacījumu, ka tuva ir sešdesmito un septiņdesmito gadu rokmūzika. Bīsts un Basets ir veiksmīgi transformējuši tā laika mūzikas tendences mūsdienu auditorijas prasībām; patiesībā šo varētu nosaukt par vienu no modernās psihodēliskās mūzikas paraugiem. Katrā ziņā, ja jūsu vecāki šogad svin sudraba vai zelta kāzas, droši lieciet šo plati vakara deju nodaļai. Tiesa, pie nosacījuma, ja jūsu vecāki nav "Latvijas radio 2" fani.

Nu tad aiziet vecie, labie laiki! Iesākumam dziesmas "(And the) Pictures In The Sky" video un tad viss "Hyde & Beast" debijas albums "Slow Down".





Papildus resursi:
http://www.hydeandbeast.co.uk
http://www.myspace.com/hydebeast
http://www.facebook.com/hydeandbeast

Foto raksta ievadā no thenewmusicdaily.tumblr.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com



Nav komentāru: