trešdiena, 2011. gada 17. augusts

"Gotye" - "Somebody That I Used to Know" (video), "Like Drawing Blood" (pilns albums, audio)

Gotye, īstajā vārdā Vouters De Bekers ir dzimis Beļģijā, bet jau bērnībā kopā ar ģimeni pārcēlās uz Austrāliju. Šobrīd 31 gadu vecais mākslinieks vienmēr bijis muzikāli ļoti aktīvs, un pirms pusotra mēneša laida klajā savu trešo studijas plati "Making Mirrors".

Jau no bērnu dienām De Bekeru aizrāva dažādi mūzikas instrumenti, un viņš tos visus pēc kārtas apguva - vispirms klavieres, tad bungas, pēcāk vēl šo to. Tīņa vecumā De Bekers kopā ar savu skolasbiedru Lukasu Taranto un citiem nodibināja savu pirmo grupu "Downstares"; Taranto joprojām ir viens no De Bekera pavadošās grupas koncertos. Pēc vidusskolas, protams, grupa pajuka, bet studiju gados radās jauni domubiedri un atmosfēra - De Bekera vecāki pārvācās dzīvot uz citurieni, kur pēc studiju pabeigšanas bija jādodas arī pašam De Bekeram. Tā viņa un daudzskaitlīgo draugu rīcībā nonāca vesela māja, kuras lielākā bagātība bija - plaša skaņu plašu kolekcija.

2001.gadā De Bekers nolēma rīkoties - viņš ierakstīja dziesmu "Out Here in the Cold", pavairoja to piecdesmit matricās, ar flomāsteriem pats izkrāsoja visiem vāciņus, un izsūtīja CD dažādām radiostacijām. Atsauksmes bija pārsteidzoši labas, un tas deva beļģu austrālim iedvesmu un pārliecību, ka ir uz īstā ceļa. "Boardface" sauca De Bekera debijas plati, kas klajā nāca 2003.gadā. Gadu vēlāk viņa vecāki nolēma pārdod slaveno māju, un De Bekers daudzkārt mainīja dzīvesvietas, katrā no tām iekārtojot ierakstu studiju katru labāku par iepriekšējo. Tādā atmosfērā radās viņa otrā plate "Like Drawing Blood" (2006). Šai platei Austrālijā bija labi panākumi. Pa šo laiku De Bekers jau bija iekļuvis muzikālajā apritē - viņš uzstājās festivālos kopā ar tādām grupām kā "Coldplay", "Mogwai".

"Making Mirrors" ir loģisks turpinājums visam iepriekš notikušajam. Klausoties De Bekera plates, brīžiem ir grūti apjaust, ka izpildītājs ir viena un tā pati persona; ka tā ir viena un tā paša mākslinieka plate. Dažbrīd liekas, ka klausies kādu dziesmu izlasi - tik dažāds savā mūzikā ir "Gotye". No "Fatboy Slim" ritmiem līdz sešdesmito gadu noskaņām - klausoties De Bekera dziesmu "Learnalilgivinanlovin", šķiet, ka skan Fila Kolinsa atvadu plate "Going Back", bez paša specifiskā Kolinsa vokāla, protams. Tāpat kā iepriekšējām, arī platei "Making Mirrors" panākumi, galvenokārt, ir tikai Austrālijā. Bet tas jau neliedz ķenguru zemes gaumi iepazīt arī mums, odu un spindzeļu zemē. Skaists kopdarbs ar 21 gadus veco Jaunzēlandes dziedātāju Kimbru video dziesmai "Somebody That I Used to Know" turpinājumā. Tūlīt pēc tam De Bekera jeb "Gotye" pilns albums "Like Drawing Blood".

Gotye- Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra)- official film clip from Gotye on Vimeo.




Papildus resursi:
http://gotye.com
http://www.myspace.com/gotye
http://www.facebook.com/gotye

Foto raksta ievadā no gotye.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com


Nav komentāru: