otrdiena, 2011. gada 2. augusts

"The Dirty Guv'nahs" - "Song for My Beloved" (video), "Youth Is In Our Blood" (pilns albums, audio)

Viņu otrais albums "Youth Is In Our Blood" it kā norāda uz jaunības esamību jau viņu asinīs. Visticamāk, tā arī ir, jo viņi visi seši ir jauni, sprigani džeki. Toties viņu mūzika ir gana nobriedusi, un viņu ceļš uz klausītāju sirdīm, šķiet, iets ar veca, gudra vīra apdomību. "Viņi" ir sekstets no Tenesijas štata ASV "The Dirty Guv`nahs", uz kuru koncertiem biļetes jau vairs nav tik viegli dabūt.

Džeimss Trimbls, vokālists, un Džastins Hoskins, basģitārists, bija grupas sākumā. Vēlāk grupai viens pēc otra pievienojās vēl četri dalībnieki, tai skaitā Džastina brālis Ārons. Iesākumā grupai īsti labi nevedās, nesanāca. Tad Trimbls uz laiku pameta valsti, lai paceļotu pa pasauli. Viņš atgriezās pēc pāris mēnešiem un bija pavisam cits cilvēks - degsme spēlēt un sacerēt mūziku lija pāri malām! Grupa atkal sanāca kopā, un sāka parādīties pirmie piedāvājumi uzstāties. Tiesa, tie bija neregulāri, bet jo labāk puišiem - viņi varēja pabeigt savas studijas. Trimbls, starp citu, ir ar maģistra grādu valsts pārvaldē.

Daži festivāli 2008. un 2009.gadā un, skat, jau klāt debijas plate. Savā vārdā nosaukto albumu grupa izdeva 2009.gada pavasarī; tas tapa, sadarbojoties ar grupas "R.E.M." kādreizējo producentu Deividu Bārbu. Publika plati uzņēma ar sajūsmu - jau bija minēts, ka biļetes uz "The Dirty Guv`nahs" koncertiem dabūt nemaz vairs nebija tik viegli, jo skatītāji bija sajūsmā par viņu priekšnesumiem, sevišķi Trimbla uzstāšanās stilu, kuru mēdz salīdzināt gan ar Mika Džegera, gan Džo Kokera izpildījumu. Un bija tikai loģiski, ka jau pēc gada dienasgaismu ieraudzīja otrā grupas studijas plate. "Youth Is In Our Blood" ir tipiski amerikānisks. Saukt par parastu poproku to nebūtu pareizi, par kantrī tāpat ne. "Counting Crows" - šī grupa zibinās gar acīm, klausoties "The Dirty Guv`nahs" aktuālāko ripuli. To tad arī var zem šī raksta noklausīties, un šeit arī bez maksas lejupielādēt. "Es neticu, ka dzīvē viss notiek tāpat vien - neticamas lietas ar cilvēku notiek tikai tad, ja viņš smagi strādā, dzīvo pieticībā un maksā par to, par ko dzīvē ir jāmaksā," pragmatisks un dzīvesgudrs ir Trimbls. Un tāda ir arī "The Dirty Guv`nahs" mūzika.



Youth Is In Our Blood by The Dirty Guv'nahs

Papildus resursi:
http://www.thedirtyguvnahs.com
http://www.myspace.com/dirtyguvnahs#
http://www.facebook.com/thedirtyguvnahs?sk=info

Foto raksta ievadā no http://www.thedirtyguvnahs.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: