trešdiena, 2011. gada 3. augusts

"Murder" - "No Room For Mistakes" (video), "Providence" u.c. (dziesmu liste, audio)

Biju viendien sailgojies pēc "The Divine Comedy". Jau meklēju plauktā jaunāko Nīla Henona plati, līdz, klausos, no nez kādām virtuālajām annālēm sāk skanēt kādas līdz šim nedzirdētas "The Divine Comedy" dziesmas; viena, otra, trešā. Sasodīts, vai būšu palaidis garām kādu viņa plati? Bet, izrādās, tomēr nē (huuu!) - šie nav īstie "The Divine Comedy", bet dāņu. Duets "Murder" - Džeikobs Bellens un Anders Matiasens - ir divi "ļoti atzīti un talantīgi ļaudis, kas vienkārši slēpjas aiz slimīga [grupas] nosaukuma."

Šis duets, kura galvenais iedvesmas avots ir folkmūzika, šobrīd apceļo dzimto zemi, kā arī Holandi un Beļģiju, spēlējot savas aktuālākās plates "Gospel Of Man" veicināšanas tūri, kas beigsies 31.augustā, un tad duets... paklīdīšot pa soloprojektiem. Ļoti cerams, ne uz ilgu laiku. Uz to cer arī tūkstošiem viņu cienītāju pašmājās. "Murder" otrā, 2006.gada plate "Stockholm Syndrome" satrieca kritiķus lupatās - vienkāršās melodijas un sirsnīgais izpildījums lika duetam kļūt par gana ieredzētu Dānijas mūzikas dzīvē un ne tikai tur. Pat angļu leģendārās grupas "Tindersticks" līderis Stjuarts Steipls dāņus "Murder" nosauca par "2009.gada labāko jauno grupu". Mūzikas portālam "Pitchfork" tā gada martā viņš teica: "Gadu atpakaļ mēs kopā ar dāņu "Murder" spēlējām dažus koncertus, un es kļuvu viņu fans. Vienkārša mūzika un melodijas, bet ar patiesu spēku un dziļumu... un lielisku balsi."

Ko vēl piebilst? Kamēr ir, ķeriet! Vēl līdz vasaras beigām "Murder" ar koncertiem ceļos pa Eiropu. Vai būs iespēja viņus dzirdēt vēl kādreiz, ei nu tu zini. Bet, ja nesanāk skatīt šos dzīvajā, plates jau paliks. Tad nu aicinu ievērtēt dāņu "Murder" viņu jaunākajā videoklipā "No Room For Mistakes" un tad arī pāris dziesmu kompilāciju. Un noteikti pieprasiet grupas jaunāko plati "Gospel of Man" mūzikas tirdzniecības vietās! Visticamāk juma tās vietā piedāvās Lienes Šomases un Guntara Rača labāko dziesmu izlases, bet tas nekas - cerību nekad nevajag atmest...:)



Murder by Murder

Papildus resursi:
http://cargocollective.com/mergermanagement#1323185/Murder
http://www.myspace.com/murderdk
http://www.facebook.com/pages/Murder

Foto raksta ievadā no "Murder" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: