svētdiena, 2011. gada 14. augusts

Terra Naomi - "I'll Be Waiting" (video), "Under the Influence" (pilns albums, audio)

Neatlaidība un talants - šīs divas rakstura īpašības var uznest līdz slavas virsotnēm ikvienu. Bet ne ikvienam šīs īpašības piemīt. Terai Naomi piemīt. Sākusi ar vienu necilu video portālā "Youtube", viņa pakāpusies līdz pasaules lielāko skatuvju un labāko producentu līmenim. Pāris mēnešus atpakaļ klajā nāca Naomi otrā studijas plate "To Know I'm OK". Par to tad arī šis stāsts.

Dzimusi Ņujorkā (ASV) un pāris savus bērnības gadus pavadījusi vecāku lauku fermā, mazā Naomi nopietni sāka apgūt klasisko mūziku - gan balsi, gan klavierspēli. Skolotāji jau uzbūra nākotni, kurā visās pasaules lielākajās un slavenākajās operās gara acīm skatīja Naomi rišotā kleitiņā dziedam slavenu operu ārijas. Bet liktenis bija lēmis citādi. Pēc vidusskolas beigšanas Naomi vairāk kārojās spēlēt ģitāru un komponēt - tajā viņa rada savu dvēseles piepildījumu, un operām viena zvaigzne bija zudusi...

Būdama mūsdienīgs cilvēks un vēloties gūt apstiprinājumu, ka viņas daiļradi kāds novērtē, Naomi ar saviem sacerējumiem dalījās ar portāla "Youtube" lietotājiem. "Say It’s Possible" video guva atzinību mūzikas blogeru vidū; slava par Naomi nonāca arī līdz mūzikas industrijas darboņiem - "Universal-Island Records" noslēdza ar mākslinieci līgumu un 2007.gadā izdeva Naomi nosacīti debijas plati "Under the Influence". Nosacīti tāpēc, ka pirms tam divas plates - "Terra Naomi" (2002) un "Virtually" (2006) - Naomi izdeva bez ierakstu kompāniju palīdzības, vairāk "mājas vajadzībām". Šeit nu būs slavenais klips, kurš 2007.gadā ieguva Gada video titulu "Youtube" Balvas pasniegšanas ceremonijā.



Viens teiks mērķtiecīgs, otrs - kašķīgs, vēl trešais - pārdrošs. Ceturtais vēl piebildīs, ka vienkārši dulls sievišķis. Tādas droši vien būtu reakcijas Naomi lēmumam pēc debijas plates iznākšanas, kad viss, šķita, sāk iet aizvien labāk, atlaist savu producentu un par visām varītēm iegūt to, kuru vēlas visvairāk - titulēto Džonu Eleidžiju, kurš strādājis ar tādām zvaigznēm kā "Dave Matthews Band" un Džonu Maieru. "Visi apkārt man nebeidza atkārtot, ka man nav iespējams par jaunā albuma producentu dabūt Džonu Eleidžiju, vismaz, kamēr mums nebūs vairāk naudas un ierakstu kompānijas atbalsta," savā mājas lapā stāsta Naomi. "Es to nespēju pieņemt kā apmierinošu atbildi un atlaidu savu menedžmentu, un sāku meklēt ceļus pie Džona caur viņa menedžmentu. Viņi noklausījās manu albumu, mēs papļāpājām par mana jaunā albuma plāniem, viņi man izkārtoja tikšanos ar Džonu un, re, pāris mēnešus vēlāk mēs jau kopā strādājām studijā."

"To Know I'm OK" jau ir šīs kārotās kopdarbības rezultāts. Pie visiem velniem pasūtītas ierakstu kompānijas, un albums izdots pašas spēkiem. Neatkarīga savā pārliecībā Naomi ir arī jaunajā platē - tajā dominē viņas instrumentālais stils (ar pašas spēlētām klavieru partijām), melodiskām, dažbrīd varbūt pārāk banālām mīlas dziesmām, kas mijas ar ko skarbāku, ar diviem "štata" vijolniekiem (iespējams, atceroties mīlestību uz klasisko mūziku), bet pāri visam Naomi balss - ne tik skarba kā Alanisai Morisetei, ne tik drebelīga kā Sārai Maklakenai, bet sievišķīga un gaužām labi integrēta viņas pašas komponēto un spēlēto dziesmu "organismā".

Turpinājumā video dziesmai "I'll Be Waiting" no jaunās plates "To Know I'm OK", kā arī Naomi debijas plate "Under the Influence" visā pilnībā.





Papildus resursi:
http://www.terranaomi.com
http://www.myspace.com/terranaomi
http://www.facebook.com/terranaomi

Foto raksta ievadā no www.terranaomi.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com




Nav komentāru: