otrdiena, 2011. gada 16. augusts

"Oh Land" - "White Nights" (video), "Fauna" (pilns albums, audio)

Tēvs ērģelnieks baznīcā, māte operdziedātāja, māsa - apģērbu dizainere. Mācības Dānijas un Zviedrijas Karaliskajās baletskolās. Kas dienās iznāk no bērna, kurš audzis šādos apstākļos? Dziedātāja, kas stilīgi ģērbjas un savos video klipos dejo baletam līdzīgas dejas! Viņu sauc Nanna Olanda Fabriciusa, viņai ir 26 gadi, dzimusi Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, bet šobrīd dzīvo Bruklinā (ASV). Atvasinot no uzvārda, viņa savu muzikālo projektu nosaukusi par "Oh Land", un šobrīd bauda savas otrās studijas plates panākumus.

"Pēc kā tā izklausās? Pēc kā smaržo? Pēc kā tā izskatās? Kā tā liek justies? Šos jautājumus es sev uzdodu ik reizi, kad komponēju jaunu dziesmu," saka pati Olanda. Viņa uzskata, ka izdodas visas šīs lietas apvienot katrā dziesmā, un par to viņa ir lepna. Tātad savu izvēli Olanda bija izdarīusi - čau baletam, labrīt mūzikai! 2008.gadā šī izvēle noveda pie debijas plates - albums "Fauna" tika labi ieredzēts pašmāju kritiķu vidū. Sapratusi, ka vairāk sasniegs, dzīvojot Jaunajā kontinentā, Olanda pārcēlās uz dzīvi ASV. Tur viņa sapazinās un sāka strādāt ar producentiem, kas slavu palīdzējuši sasniegt (vai sasniegto noturēt) gan grupai "Depeche Mode" (Deivs Makrakens), gan "Franz Ferdinand" un "Hot Chip" (Dens Kerijs).

Rezultāts ir plate "Oh Land"; tā nāca klajā šā gada pavasarī un dažos diskogrāfiju katalogos vispār tiek uzrādīta kā vienīgā "Oh Land" studijas plate. Arī albuma nosaukums ir tāds, kuru parasti izmanto debijas plašu nosaukšanai - pašas grupas vai mākslinieka vārds. Vai tas nozīmē, ka albumu "Fauna" Olanda neuzskata par pieminēšanas vērtu? Droši vien ne, jo albumam jau nav ne vainas. Tas brīžiem gan atgādina melodiju no kastītes, kam paceļ vāku un šīs melodijas pavadībā dejo plastmasas balerīna, bet, ņemot vērā to, ko zinām no Olandas dzīves stāsta, tas liekas tikai loģiski.

Albums "Fauna" ir noklausāms šeit apakšā. Bet pirms tā dziesmas "White Nights" no jaunā albuma video versija.





Papildus resursi:
http://www.ohlandmusic.com
http://www.myspace.com/ohlandmusic
http://www.facebook.com/OhLandMusic

Foto raksta ievadā no "Oh Land" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com




Nav komentāru: