svētdiena, 2011. gada 21. augusts

Charlie Simpson - "Down Down Down" (video), "Young Pilgrim" (pilns albums, audio)

"Man ir bijis tik traks ceļojums!" tā par savu jau desmit gadus ilgo mūziķa karjeru saka pats tikai 26 gadus vecais britu dziedātājs un komponists Čārlijs Simpsons. Un tiesa, savā pat vēl ne brieduma vecumā viņš ir paspējis gūt panākumus gan grupā "Busted", kas, starp citu, ieguvusi Britu Lielo mūzikas balvu, kā arī bijis galvenais balss vīrs alternatīva roka grupā "Fightstar". Tagad tam visam pievienojusies solo karjera - šīs nedēļas sākumā klajā nāca Simpsona debijas solo plate "Young Pilgrim".

Zinot, ka tīņa gados Simpsons aizrāvās ar tādām grupām kā "Sepultura" un "Deftones", liktos, arī viņa daiļradei vajadzētu balansēt uz "skaņu kakafoniju" (lai ko tas arī nozīmētu) savienotu ar vemšanai līdzīgiem akordiem piedziedājumos. Tomēr "Young Pilgrim" ir kaut kas pavisam pretējs; tā ir, kā to mēdz saukt mūzikas katalogos, "adult contemporary" mūzika jeb mūzika nobriedušiem, pieaugušiem cilvēkiem. ""Young Pilgrim" ir Čārlija Simpsona līdzšinējās karjeras augstākais punkts," pat tuvu patosam ir alternatīvās mūzikas portāla "Absolute Park" mūzikas apskatnieks Brodens Terijs. Šajās albuma divpadsmit dziesmās Simpsons ir apvienojis folku, akustisko un popmūziku vienā kokteilī, papildinot to ar bagātīgām harmonijām un pārdomātiem dziesmu tekstiem.

Kritika savu darbu ir izdarījusi - gan nopeļot, gan uzslavējot Simpsona pirmo solo veikumu, tagad savs vārds jāsaka klausītājiem. Tuvu ne ģeniāls, bet, šķiet, visnotaļ labs ir albums "Young Pilgrim"; iespējams, ar to patiešām sākas Čārlija Simpsona svētceļojums pretī savām mūziķa visaugstākajām virsotnēm. Plate zem šī raksta, bet pirms tam vēl video albuma ievadošajai dziesmai "Down Down Down".






Papildus resursi:
http://charliesimpsonmusic.com
http://www.myspace.com/charliesimpsonworldwide

Foto raksta ievadā no charliesimpsonmusic.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: