sestdiena, 2011. gada 13. augusts

"My Chemical Romance" - "Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys" (2010, albuma apskats)

Desmit gadi, četri studijas albumi, miljoniem fanu visā pasaulē, neskaitāmi Zelta un Platīna diski - šie ir tikai daži no rādītājiem, kas raksturo amerikāņu alternatīvā roka vienu no redzamākajām apvienībām "My Chemical Romance". "Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys" ir aktuālākais viņu albums; tas nāca klajā pagājušā gada novembrī un joprojām dārdina stadionus un arēnas, un fanu guļamistabas.



"Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na)" bija pirmais singls no albuma, un tas deva pārliecību, ka "My Chemical Romance" nekur tālu no 2006.gada "The Black Parade" nav aizgājusi - tieši šī plate iezīmēja grupas ceļu, vairāk vietas atvēlot komerciālai veiksmei. Melodiskas, roķīgas dziesmas ar īpašo Džerarda Veja vokālo izpildījumu un grupas gotisko ģērbšanās stilu radīja varbūt līdz tam nebijušu kombināciju ierakstu kompāniju piedāvājumā. Katrā ziņā "My Chemocal Romance" debijas plate "I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love" (2002) un "The Black Parade" ir divas pilnīgi atšķirīgas lietas; un var tikai minēt, kura no tām grupas puišiem patiesi ir tuva un kura tuvāka ir ierakstu kompānijai "Repraise Records"...



"My Chemical Romance" šobrīd ir grupa, kuras katrs jauns albums ir notikums, kam savus izlaidumus velta ietekmīgākie mūzikas izdevumi. Acīmredzot ceļš bijis izvēlēts pareizi - reti kurā pasaules mūzikas lielvalstī "The Black Parade" nenopelnīja kādu Zelta vai Platīna disku. Pat pret "amīšiem" visnotaļ kritiski noskaņotie britu mūzikmīļi šo albumu "aizpirka" līdz divkārtējam Platīna diskam. Tā kā, veči, viss ir kārtībā! Mūzikas atšķirība "My Chemical Romance" aizsākumos un šobrīd ir ļoti acīmredzama, bet, ja viņi būtu palikuši debijas albuma stilā, es viņus šodien neklausītos.



Pateicoties "Grooveshark" sistēmai, aicinu klausīties un baudīt "My Chemical Romance" albumu "Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys" visā pilnībā.



Albuma vērtējums: 8/10
Citi vērtējumi:
Allmusic: 4,5/5
Alternative Press: 4/5
Kerrang!: 5/5
NME: 8/10
Rolling Stone: 3,5/5
Spin: 7/10

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com



Nav komentāru: