trešdiena, 2011. gada 10. augusts

"Delay Trees" - "About Brothers" (video), "Before I Go Go" (pilns albums, audio)

Vilties reālajā pasaulē šodien ir tik viegli! Lietas mainās tik strauji! Vēl nesen tu sēdēji skolas solā, plānoji savu dzīvi, tev bija grandiozākie perspektīvas varianti. Bet tad tev atvērās acis - apkārt bezdarbs, ekonomika stagnē, cilvēki viens pret otru kļūs neiecietīgāki. Kas notiek? Divdesmitgadīgo somu Rami Vierulu nomocīja šie paši jautājumi, uz kuriem atbildes sniegt nespēja neviens. Un tad viņš paņēma ģitārīti un visas savas emocijas un gaišos sapņus par nākotni, ko nu jau varēja nodēvēt par fantāzijām, ietērpa mūzikā.

"Dreamy" jeb sapņu mūzika - šāds apzīmējums somu kvarteta "Delay Trees" profilā "Facebook" norādīts pie viņu muzicēšanas stila. "Apvienojot hipnotisku "dream-popu" ar sulīgām melodijām, "Delay Trees" ir pierādījusi, ka ir viena no interesantākajām jaunajām grupām, kas nāk no ziemeļu "indie" skatuvēm," savā mājas lapā sevi slavē pati grupa. Kad Vierulu atrada sev domubiedrus - ģitāristu un otrās balss dziedātāju Lauri Jērvinenu un basistu un taustiņnieku Sami Korhonenu -, atlika vien piemeklēt labu bungu vīru, kurš uzradās Oni Oikari personā, un darbs pie "Delay Trees" debijas albuma varēja sākties. 2008.gadā viņi tā arī darīja, taču rezultātā nonāca tikai pie singlplates "Soft Construction". "Helsinku kvartets vienu pēc otras piedāvā skaistas minimālisma stilā ieturētas "dream-pop" dziesmas, kurās apvienota melanholija un cerības; tā ir gandrīz ideāla mūzika tumšiem rudens vakariem," grupu slavēja somu tabloīds "Six Degrees Magazine".

Šādi un līdzīgi slavas dziedājumi somiem turpinājās arī 2010. gada rudenī, kad klajā nāca viņu pašu vārdā nosauktā debijas plate. Noslēguši līgumu ar neatkarīgo mūzikas izdevniecību "Johanna Kustannus", savu plati "Delay Trees" izdeva arī ārpus dzimtenes - gan citviet Eiropā, gan arī ASV. Šajā vasarā grupa savus fanus iepriecinājusi ar jaunu singlplati "Before I Go Go", ko iespējams noklausīties šeit zem raksta. Pirms tam video debijas albuma dziesmai "About Brothers" . Klausoties šo plati, nevilšus prātā nāca šepat profilā rakstītais: "Bikses pilnas, saule riet - esmu laimīgs, tā man šķiet!"

Delay Trees "About Brothers" from Friendly Fire Recordings on Vimeo.


Before I Go Go EP by Delay Trees

Papildus resursi:
http://www.delaytrees.com
http://www.myspace.com/delaytrees
http://www.facebook.com/delaytrees

Foto raksta ievadā no www.delaytrees.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: