piektdiena, 2011. gada 26. augusts

Astrid Swan - "As Long As It´s Not You" (video), "Better Than Wages" (pilns albums, audio)

Astrīda Svāna ir dzimusi Somijā, taču, jau agri izrādījusi lielu interesi par angļu valodu, to apguvusi perfekti un arī dzied tajā, kas, protams, viņai pavēris ceļus klausītāju sirdīm daudzās pasaules valstīs. "Astrīdai Svānai vajadzētu saukties par somu popmūzikas princesi, taču viņa vienmēr bijusi pārāk spītīga, lai pieņemtu kaut kādus rāmjus un nosaukumus, ko uzliek mūzikas bizness," par jauno mākslinieci saka somu mūzikas portāls "Glue".

Jau agri, sešu gadu vecumā, Svāna iemācījās spēlēt klavieres; savu pirmo grupu viņa nodibināja piecpadsmit gados. Astrīda bija talantīga, to nenoliedza neviens, tāpēc bija tikai loģiski, ka, vēl nesasniegusi astoņpadsmit gadu vecumu, viņa jau uzstājās uz lielajām skatuvēm. Kādu laiku padziedājusi fona vokālu grupā "Treeball", Svāna izlēma pievērsties solo karjerai. Viņas debijas plate "Poverina" klajā nāca 2007.gadā. Kritiķi albumu salīdzināja ar Rufus Vainraita un Keitas Bušas labākajiem sniegumiem. "Harizmātiska dziedātāja," rezumēja portāls "Allmusic". Uz šī viļņa gadu vēlāk iznāca Svānas otrā plate "Spartan Picnic". Vēl pēc gada viņai pievienojās pavadošā grupa "The Drunk Lovers" un tapa plate "Better Then Wages"; šajā platē Svānas ģitārpopa skaņas jau pārmāc iepriekšējo albumu "indie" noskaņu.

Dažas nedēļas atpakaļ Svāna laida klajā īpašu albumu - amerikāņu astoņdesmito un deviņdesmito gadu grupas "Pavement" dziesmu koverversiju plati "Hits (Pavement For Girls)". ""Pavement" vienmēr bijusi mana mīļākā grupa, taču dažiem maniem vīriešu kārtas draugiem šī grupa bija viss!" intervijā mūzikas žurnālam "Spin" saka Svāna. "Man bija tendence tomēr nedaudz no šīs viņu apsēstības novirzīties. Bet viss mainījās 2010.gada maijā, kad kopā ar šiem fanātiķiem devos uz "Pavement" koncertu Anglijā. Tad es sapratu, ka man jāieraksta vesels koverversiju albums, lai sev atbildētu, ko man nozīmē "Pavement"."

Jauno plati šeit pielikt vēl nevaru, bet dziesmas "As Long As It´s Not You" (no plates "Spartan Picnic") video un visu albumu "Better Than Wages" gan.





Papildus resursi:
http://astridswan.blogspot.com
http://www.myspace.com/astridswan
http://www.facebook.com/pages/Astrid-Swan

Foto raksta ievadā no soundcloud.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com













Nav komentāru: