trešdiena, 2011. gada 31. augusts

"Valdimar" - "Brotlentur hjá Loga" (video), "Undraland" (pilns albums, audio)

Viņdien avīzē redzēju reklāmu, ka pa 400 latiem var mierīgi aizlidot un pāris dienas padzīvoties pa Īslandi. Esmu jau sācis krāt naudu. Bet, kamēr mans ceļojuma uzkrājums vēl ir tikai Ls 1,28, Īslandes zemes burvība jābauda mūzikā, kas no tās nāk. Viens kārtējais apliecinājums, ka šajā vulkānu zemē talantu netrūkst, ir Valdimars Gudmundsons - padrukns vīrs, kurš dzied gan lēnīgas balādes, gan skarbāku roku. Viņa vārdā nosauktais kolektīvs "Valdimar" ir sekstets, un viņi spēlē īsteni īslandisku mūziku.

Kas mūziku padara īslandisku? Tas ir bagātīgais skanējums, ko tai piedod daudzie instrumenti un teksti, no kuriem neko nevar saprast. Ja kādreiz īslandes "standarts" bija jukusī Bjorka, tad šobrīd jau droši var teikt, ka jaunā šīs zemes mūziķu paaudze spēlē Eiropas vidējā klausītāja ausij daudz patīkamākā manierē. Bagātīgie instrumentālie un vokālie aranžējumi, grupa, kuras sastāvā ir vismaz seši septiņi dalībnieki - šķiet, šie ir šā brīža Īslandes mūzikas raksturīgākie rādītāji. Vai lai atceramies "Útidúr"!

"Valdimar" savās mājās ir pazīstami. Viņi ir tikuši nominēti Īslandes Mūzikas Balvai kā "Gada Spīdošākā cerība". Un pērnā gada nogalē viņi izdeva arī savu debijas plati "Undraland". To tad arī iespējams šeit noklausīties, pirms tam iemetot aci video dziesmai "Brotlentur hjá Loga", kurā pats Valdimars redzams visā savā krāšņumā.





Papildus resursi:
http://www.myspace.com/valdimarband
http://is-is.facebook.com/valdimarband

Foto raksta ievadā no grupas "Valdimar" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: