piektdiena, 2011. gada 22. aprīlis

"When Saints Go Machine" - "Add Ends" (video), "Pinned", "Fail Forever" (audio)

Kristīgā pasaule šodien atzīmē Lielo Piektdienu. Baigie malači. Bet, neskatoties uz to, kurš kā šo dienu atzīmē un izjūt, droši vien pa lielam šī visiem ir brīva diena, kas ir brīva, pateicoties reliģiskām tradīcijām. Un tādās dienās, gribi vai ne, nākas aizdomāties par ko netveramāku kā desmaizi vai iebiezinātu pienu ar cukuru. Lai arī daudzi šīs garās brīvdienas izmantos, lai papildinātu stiprinātā alus "Bocmanis" ražotāju maciņus, atļausimies tomēr ieskatīties dzīves jēgā, protams, izmantojot mūziku.

Pavisam nejauši, kā tāds likteņa izslietais pirksts, kam nav iespējams paiet garām, šorīt manā redzeslokā nez no kurienes uzradās dāņu "sintipopa" grupa "When Saints Go Machine" (arī nosaukums atbilstošs atzīmējamai dienai). Tie ir četri ne īpaši runīgi puikas no Dānijas galvaspilsētas Kopenhāgenas - Saimons, Nikolajs, Jonass un Silass. Viņu mūzika ir kolosāla! Tā ir ļoti biedējoša, bet tajā pašā laikā no tās atrauties nav iespējams. Sakot "sintipops", daudziem prātā uzreiz nāks cirksnī pīrsingotais Deivs Gāns un "Depeche Mode" astoņdesmito gadu jestrās sintezatoru skaņas. Aizmirstiet! "When Saints Go Machine" ir kaut kas pilnīgi savādāks. Viņu dziesmās pāri saprogrammētiem sintezatoriem dominē daudzbalsīgs vokāls, arī stīgu instrumentu partijas. Bez tam, piemēram, dziesma "Pinned" vairāk ir regejs, nevis tradicionālais sintezatoru pops.

Pavisam drīz, 16.maijā, grupa "When Saints Go Machine" laidīs klajā savu otro studijas plati "Konkylie" ("Gliemene"), kas sekos 2009.gada debijas platei "Ten Makes A Face". Kāds šai grupai sakars ar stāsta sākumā izteikto dzīves jēgas meklējumu? Nezinu, vai kāds cits dziesmas video šodien būtu labāk piemērots kā grupas "When Saints Go Machine" dziesmas "Add Ends" klips. Tas visnotaļ ironiskā veidā parāda cilvēka vēlmi abām rokām cīnīties pretī liktenim, nāvei, un līdz ar to izskatīties smieklīgam. Bet tāds nu cilvēks ir, un esmu pārliecināts, ka tieši tāpat, kā sirmais vīrs dziesmas klipā, darīsim ikviens no mums dienā, kad nu pienāks mūsu kārta. Tūlīt aiz video arī divas dziesmas no grupas šā gada sākumā izdotās singlplates "Fail Forever".



Pinned by When Saints Go Machine

FAIL FOREVER by When Saints Go Machine

Papildus resursi:
http://whensaintsgomachine.wordpress.com/information/
http://www.myspace.com/whensaintsgomachine
http://www.facebook.com/pages/When-Saints-Go-Machine/10036951470?sk=info

Foto raksta ievadā no grupas "When Saints Go Machine" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: