otrdiena, 2011. gada 12. aprīlis

Shelby Earl - "Burn The Boats", "In The Deep" (pilni albumi, audio)

Laikam jau tā ir - ja mākslinieks nāk no ASV un deklarē, ka spēlē "folk" jeb tautas mūziku, tad jāatceras, ka "amīšu" tautas mūzika ir kantrī. Tāds kreftīgs amerikāņu kantrī nav paciešams vairāk par pusotru dziesmu pēc kārtas, bet dažādi šī mūzikas stila "popēti" stili mūsdienās ir ļoti populāri. Lai minam Teilori Sviftu, kuras dziesmās kantri saklausāms tik pat daudz, cik no trīs metru attāluma saskatāmi viņas sievišķības simboli, tas visos avotos tiek uzskatīts par modernizētu kantrī. Šo pašu ceļu, tikai varbūt nedaudz vairāk kantrī pavirzot uz "indie" pusi, iet trīsdesmit četrus gadus vecā dziedātāja un komponiste no Sietlas (ASV) Šelbija Ērla.

Ērla nav klasiskais stāsts par mazu meitenīti, kam triju gadu vecumā vecāki uzdāvināja čellu un, lai ar visu grandiozo instrumentu bērns nebūtu jāvadā uz mūzikas skolu un atpakaļ, atstāja tur pavisam. Savas pirmās dziesmas Ērla sarakstīja, kad viņai bija "divdesmit deviņi vai trīsdesmit gadi", dziedātāja atklājusi laikrakstam "Seattle Weekly". Vietējie vispār ir sajūsmā par viņas dziesmām un dziesmu tekstiem. "Viņa ir gruzdošs talants," Ērlu raksturo viņas debijas plates "In The Deep" (2007) producents Džons Roderiks, kurš norāda, ka viņas kā mūziķa briedums ar katru ierakstu redzams arvien vairāk un vairāk.

Pašai Ērlai bez komponēšanas pie sirds ļoti iet dzīvnieki, sevišķi suņi. "Esmu saslimusi ar [dzīvnieku portālu] Petfinder.com," viņa smejoties atzīst un stāsta, kā metas virsū brāļa pekiniešu šķirnes suņukam, kad tiek tam klāt un atklāj, ka pašai kādreiz būs savs suņuks, kuru nosauks par Misteru Bingliju par godu filmas "Pride and Prejudice" varonim.

Šā gada 8.martā klajā nāca Ērlas otrā studijas plate "Burn The Boats", ko tad arī iespējams ievērtēt visā pilnībā zem šī raksta. Bet tas vēl nav viss - tūlīt aiz tās arī pilns Šelbijas Ērlas debijas albums "In The Deep". Domājams, tos abus noklausoties, katram būs skaidrs, kas ir Šelbija Ērla un ko no viņas varam sagaidīt nākotnē.







Papildus resursi:
http://www.shelbyearl.com/
http://www.myspace.com/shelbyearl
http://www.facebook.com/ShelbyEarlMusician?sk=info

Foto raksta ievadā no Šelbijas Ērlas profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: