piektdiena, 2011. gada 1. aprīlis

"Bring The Mourning On" - "Changes", "Let The Battle Begin" u.c. (audio)


No Raiena Ādamsa līdz Nīlam Jangam - šādus muzikālās ietekmes rāmjus sev definējusi zviedru grupa "Bring The Mourning On". Kolektīvs no četriem puikiem un vienas meitenes uz dažādām skatuvēm koncertē jau no 2006.gada pavasara. Toreiz kādā nelielā studijā Malmē (Zviedrija) tika ierakstītas tagadējā grupas līdera Heninga Petersona dažas dziesmas, un viņam kā otrā plāna dziedātāja pievienojās Ērika Šrodera. 2008.gadā abiem pievienojās basists Sebastians Akseslons un bundzinieks Džerkers Vennstroms. Vēl gadu vēlāk otrs ģitārists (bez Petersena) Roberts Vegners.

Mūziku, ko spēlē "Bring The Mourning On" dēvē par alternatīvo kantrīmūziku. Bet tie nav puiši no grupas "Kokmuižas muzikanti", kas, dziedot kntrīmūzikas festivālā tik ļoti berzējas viens otram gar muguriņām, ka pēc katra koncerta jāpērk jauns krekls, jo vecajā izrīvēts caurums. Zviedru kvarteta uzstāšanās varbūt nav tik aizraujošas kā viņu piesauktajiem latviešu kolēģiem, taču visiem, kam vārds "kantrī" asociējas ar trīs rindās vienmērīgi kustošām un rokas plaukšķinošām dāmām vidējos un virs vidējos gados, šoreiz nāksies vilties. Vai gluži pretēji - būt patīkami pārsteigtiem. No kantrī te nav pilnīgi nekā! Un tas patiešām priecē.

Šā gada sākumā bija plāns izdot grupas debijas plati "Going, Going, Gone", kas nosaukta kā Boba Dilana 1974.gada dziesma. Bet, šķiet, ar tā izdošanu ir kādi misēkļi, tāpēc tagad grupa visur pierakstījusi, ka darbs pie debijas plates "nupat ir noslēdzies". Bet nekas, ir mums iespēja ieslīgt "dark country" pasaulē arī bez "Bring The Mourning On" vēl neizdotās plates, kurā gan jau būs arī kāda vai vairākas no tālāk esošajām dziesmām.




Papildus resursi:
http://www.myspace.com/bringthemourningon
http://www.facebook.com/bringthemourningon?sk=info

Foto raksta ievadā no "Bring The Mourning On" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: