sestdiena, 2011. gada 23. aprīlis

"Neufvoin" - "Polar Song", "Villasukka" (video, dziesmu liste, audio)

Somu rokeru vecajai gvardei spodrināt šīs ziemeļvalsts rokmūzikas spožās spalvas nāk palīgā jauni spēki - grupa "Neufvoin". Ko tur liegties - "HIM", "Apocalyptica" jau sen neko jaunu neparāda, "Lordi" pie mums nedrīkst spēlēt, jo ar savu pārāk skaļo dārdināšanu pārdimdina mūsu lauku baznīciņu mazo ērģelīšu spēlētos korāļus, par kādreiz pie mums tik pieprasītajiem "The Crash" vispār nekas jau labu laiku nav dzirdēts. Un, par cik daba, kā runā, nemīl tukšumu, vietā rodas kas cits.

Grupa "Neufvoin" spēlē pieci jaunekļi - cik saprotams, divi brāļi Ansi un Samuli Noivoneni, Ārī Autio, Jonass Ursins un Āro Sariola. Pēc viņu mājas lapā atrodamajiem ierakstiem var secināt, ka grupa sākusi savu darbību 2009.gadā. Somijā viņi agri tapa ievēroti - jau pagājušā gada pavasarī viņus uzaicināja uzstāties Somijas Nacionālajā radio studijā, un šis mirklis ir iemūžināts video, kurā visā krāšņumā var dzirdēt "Neufvoin" balss un instrumentālos talantus, kaut kur ap ceturto minūti parādoties tagad tik ļoti populārajam grupas "Kean" iedibinātajam ērģeļu solo, ko šobrīd izmanto ļoti plaši. Iespējams, pateicoties ērģeļu izmantošanai, arī mācītājiem Saldū nebūtu nekādu pretenziju pret "Neufvoin" uzstāšanos pāris kilometru rādiusā ap viņu baznīcām. Gribētos vēl piebilst, ka somu valodā vārdi nenozīmē to pašu, ko to izruna latviešu valodā. Tas par dziesmas "Villasukka" video.

Neufvoin: Villasukka - YLE M1-studio (Live) from Neufvoin on Vimeo.


Pagājušā gada rudenī somi laida klajā savu singlplati "Fake Musket" ar piecām dziesmām, divas, no kurām bez maksas var lejupielādēt "Neufvoin" mājas lapā. Tas sekoja 2009.gadā izdotajai debijas singlplatei "Robokop". Šobrīd grupa aktīvi strādā pie jaunām dziesmām un gatavojas pirmajiem pavasara festivāliem Somijā. Kā raksta grupas blogu vīrs Ansi, grupas jaunās dziesmas pēc savas formas būšot lēnas. Un tas jau nav nemaz slikti - tas somu mūzikas disko vakaros garantēs tām pēdējā valša godu, kurā uz deju drīkst uzlūgt jebko. Kaut ar pāva spalvām greznotu āzi. Bet pirms nodošanās āža skavās, lūk, iespēja paskatīt "Neufvoin" dziesmas "Polar Song" video, kā arī noklausīties četru dziesmu kompilāciju audio versijā.

Neufvoin - Polar Song from Henri Turunen on Vimeo.


Neufvoin by Neufvoin

Papildus resursi:
http://neufvoin.blogspot.com/
http://www.myspace.com/neufvoin

Foto raksta ievadā no grupas "Neufvoin" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: