trešdiena, 2011. gada 13. aprīlis

Poppy Jones - "Walking Around" (pilns albums, audio)

Popija Džonsa ir vien deviņpadsmit gadus veca spēcīgas balss īpašniece no Velsas (Apvienotā Karaliste). Šķiet, pieticīga meitene. Pēc slavinājumiem par viņas balsi un talantu teikts, ka pati Džonsa īsti nepiekrīt šādiem izteikumiem. Bet teksti par slavinājumiem atrodami viņas sociālo tīklu profilos...:) Bet tur nav nekā nepatiesa - Popija Džonsa tiešām ir talanta pārpilna, vismaz, cik var spriest pēc viņas pieejamās daiļrades.

Džonsas ietekmes mūzikā nav trīs reizes jāmin - tā ir folkmūzika un, kā viņa pati apgalvo, džezs. "John Butler Trio" un Areta Frenklina jo īpaši. Viņas mūzika ir viegli klausāma, tā ir melodiska, popsīga un nevar noliegt, ka tādas kā Popija Džonsa ir neskaitāmas. Viņas būtībā savā starpā sacenšās, un Džonsa izvirzās vadībā ar jau pieminēto spēcīgo balsi un daudzveidību dziesmu aranžējumos. Viņai nav vienveidīgas dziesmas, līdzīgas cita citai, katrā ir kas tāds, aiz kā aizķeras auss. Ir uzteicams, ka Džonsa nav kārtējā savas uzvārda māsas līdziniece, kuras gadiem klausītās miegainās dziesmas nemainās nu nemaz. Džonsa ir citāda. Skolas gados viņa esot starpbrīžos sēdējusi koridorā un citiem par prieku spēlējusi ģitāru un dziedājusi. Un tas priecē. Jo ir labi, ja apkārtējiem patīk šādas izklaides. Cik atceros, visi šādi trinkšķinātāji, ar kuriem man nācies dzīvē saskarties un kuru "talantīgajos priekšnesumos" nācies ņemt dalību, nekur tālāk par čīgāšanu uz diviem akordiem tikuši nav. Un labi, ka tā!

Bet Popija Džonsa ir gājusi tālāk. Šā gada 25.februārī viņa laida klajā savu debijas singlplati "Walking Around", kas sastāv no četrām dziesmām, kurās var gūt pirmo nepieciešamo ieskatu viņas daiļradē lielā cerībā, ka turpinājums būs pirmā pilnā studijas plate.



Papildus resursi:
http://www.myspace.com/poppyjonesmusic

Foto raksta ievadā no Popijas Džonsas profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: