trešdiena, 2011. gada 27. aprīlis

"FM Belfast" - "Vertigo", "Underwear", "Par Avion" (video, dziesmu liste, audio)

2005.gada Ziemassvētkos Arni un Loa no Reikjavikas (Īslande), acīmredzot, gribēja nobiedēt vai pārsteigt Ziemassvētku vecīti, sacerot un atskaņojot viņam dažu draugu klātbūtnē pāris savas dziesmas. Nav ziņu, vai vecītim no pārsteiguma izbira bārda, uzacis un izmetās auksti sviedri, bet ir droši zināms, ka šī nelielā uzstāšanās ir sākums "electro-indie" grupai "FM Belfast".

Īslandiešu senčiem laikam ļoti patika sarežģītas lietas, tāpēc viņu uzvārdi mūsu pusē ir gluži neizrunājami, tiesa, vēl grūtāk tie ir uzrakstāmi, tāpēc turpinājumā iztiksim bez tiem. Un "FM Belfast" gadījumā būtu uzvārdu, ko uzskaitīt. Jo no Ziemassvētku dueta grupa šobrīd ir izaugusi līdz kvartetam, bet vispār viņiem patīk paeksperimentēt, uzstājoties pat astoņu dalībnieku sastāvā.

Iesākumā paniekojušies ar darbu tikai studijā, "FM Belfast" 2006.gadā veica savu otro lielo varoņdarbu (tūlīt aiz priekšnesuma pie eglītes) - uzstājās Īslandes "Airwaves" festivālā. Publikai, kā runā, patika, un pāris gadus vēlāk dienas gaismu ieraudzīja grupas pirmā un pagaidām arī vienīgā studijas plate "How To Make Friends", kurā iekļauta arī īpaša versija deviņdesmito sākumā populārās grupas "Technotronic" vienīgajai atpazīstamajai dziesmai "Pump Up The Jam".

PUMP by fmbelfast

Vispār ieklausīties "FM Belfast" daiļradē ir ieteicams. Runā, vēl iespaidīgāk esot redzēt viņu uzstāšanos dzīvajā. To nedaudz aicinu ievērtēt dziesmas "Par Avion" videoklipā, kas seko vēl vienam grupas video - dziesmai "Underwear". Bet pirms tam jaunākais, kas no "FM Belfast" parādījies - kompozīcija "Vertigo". Tūlīt aiz visa šī grupas dažādu dziesmu kompilācija katrai noskaņai un dvēseles stāvoklim.

Vertigo by fmbelfast







Papildus resursi:
http://www.fmbelfast.com/
http://www.myspace.com/fmbelfast

Foto raksta ievadā no grupas "FM Belfast" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: