piektdiena, 2011. gada 29. aprīlis

Frederik Teige - "Elevate" (video, audio, bezmaksas lejupielāde), "Body God" (pilns albums, audio)

Atgriežamies dāņu zemē. Tur slavena ir "indie" grupa ar nosaukumu "Efterklang", kas aktīvi koncertē, un šī kvarteta sastāvā koncertos spēlē arī kāds Frederiks Teige. Viņš ir ne tikai labs ģitārists, bet arī komponists un savu dziesmu izpildītājs. Talants plūda pāri malām, ar piespēlēšanu grupai kļuva par maz, un rezultātā šā gada 14.janvārī pasaule sagaidīja Teiges debijas plati "Body God".

Ceļš uz šo plati sākās jau 2009.gadā, kad kādā "Efterklang" tūres pārtraukumā, Teige saskrējās ar pāris sev tuviem draugiem, kuri spēlē dažādās dāņu grupās. Rezultātā radās albums "Body God", kas ir elektrisko ģitāru un dažādu balss un skaņu efektu piesātināts. Mūzikas kritiķi bija sajūsmā par pirmo singlu no šīs plates "What Is New?", izsakot cerību, ka arī visa plate būs šādi baudāma. Un plate ir baudāma - tiem, kam patīk eksperimenti mūzikā, vīlušies nebūs.

"Body God" ir deviņu dziesmu ceļojums mūzikas iespējās aiznest klausītāju tālu no vietas, kur viņš fiziski atrodas. Dziesmu "Invisible Vampires" vispār nav sacerējis kāds no šīs planētas...


Lovely Hearts Club presents: Frederik Teige - Elevate by Paper Garden Records



Papildus resursi:
http://www.myspace.com/frederikteige

Foto raksta ievadā no Frederika Teiges profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: