trešdiena, 2011. gada 6. aprīlis

"Ewert and The Two Dragons" - "(In The End) There's Only Love" (video), "I Can See Yer House From Here", "Pastorale" (audio)

Tas atkal ir noticis! Igauņi apsteiguši mūsējos, iekļūstot šajā izcilajā vietnē kā dienas apskatāmā grupa. Kamēr vēl tikai briestu Kārļa Kazāka jaunās plates "16 stundas" paķidāšanai, igauņu "Ewert and The Two Dragons" ņem un vienkārši te ierodas! Par cik esam viesmīlīga tauta, domājams, laidīsim tad igauņus pa priekšu. Jo viņiem taču jau ir eiro! :)

Par šiem jāraksta uzmanīgi - ja manus ceļojumus Ķīnas Tautas Republikas mūzikas annālēs neviens tāpat ne pārlasa, ne pārbauda, tad ar šiem varētu būt citādāk. Everts, Erki, Kristjans un Ivo mēdz būt bieži viesi mūsmājās - pagājušā gadā viņi uzstājās "Positivus" festivālā, šogad janvārī bija īpašie viesi Goran Goras koncertā Rīgā, bet galveno vakara varoņu statusā "Ewert and The Two Dragons" galvaspilsētā uzstāsies jau pavisam drīz - 20.aprīlī.

Iemesls šim koncertam - vakar, 5.aprīlī, klajā nāca "Ewert and The Two Dragons" otrā studijas plate "Good Man Down", ko, starp citu, izdod latviešu ierakstu kompānija apgāds "I Love You Records". Šis apgāds dara labus darbus, izdodot gan šo, gan, piemēram, jaunās latviešu dziesminieces Alises Jostes debijas albumu. Esmu viens no tiem snobiem, kas, raustot degunu, gadiem apgalvoja, ka latviešu mūzikā valda pilnīgs vakuums. Pēdējā laikā domas mainās - laikam jau to talantu mums netrūkst un nekad nav trūkuši. Vienkārši, pateicoties šodienas tehniskajām un virtuālajām iespējām, savu ģeniālo, mājas guļamistabā ierakstīto dziesmu pāris minūšu laikā var parādīt visai pasaulei, un tāpēc beidzot liekas, ka latvieši tomēr var!

Redz, mēs kā viesmīlīga tauta sākām runāt par igauņiem, bet galu galā vienalga nonācām līdz mums pašiem. Bet ko nu tur daudz? Igauņu kvartetam nav "Roling Stones" 50 darba gadu aiz muguras, viņiem vēl, atšķirībā no Kīta Ričarda, nav savas autobigrāfijas un, domājams, atšķirībā no Ričarda, viņi nesapīpājas un nerāpjas palmā, no kuras tos novākt var tikai izsauktie ugunsdzēsēji.

Savu debijas plati "The Hills Behind The Hills" grupa izdeva 2009.gadā un, kā relīzēs norāda apgāds "I Love You Records", viņi visi ir profesionāli mūziķi, ko nevar nedzirdēt. Diemžēl vai par laimi, bet sanācis, ka vairāk šis raksts par industriju, ne pašu grupu "Ewert and The Two Dragons". Ceru, puikas neņems ļaunā. Bet šim apgādam un visiem citiem gribu no sirds novēlēt savas izdotās plates patirgot arī ārpus Rīgas. Liepājas "Rimi" un "Statoils" vai lūzt no "Emburgas ziķeru" vai Selīnas Dionas sešpadsmit gadus vecām platēm, bet jauno, tiešām labo mūziku kā šo iegādāties legāli praktiski nav iespējams. Lejuplādēt nav tas - plate jātur rociņās, jāšķirsta dziesmu grāmatiņa, jāsajūt tipogrāfijas krāsas smarža! Mūzika ir sajūtas, nevis klikšķis ar labo peles taustiņu un "Save As".

Oi, atkal aizmirsām par mūsu igauņu draugiem...:) Turpinājumā, cik saprotams, "Ewert and The Two Dragons" aktuālākais singls "(In The End) There's Only Love" videoversijā un pāris dziesmas no iepriekšējās plates "I Can See Yer House From Here" un "Pastorale". Vismaz, domājams, ka no iepriekšējās - precīzu informāciju atrast neizdevās. Un šajā gadījumā tam arī nav nozīme, vai dziesma no šīs vai iepriekšējās plates. Tās visas ir labas!





Papildus resursi:
http://www.myspace.com/ewertandthetwodragons
http://www.iloveyou.lv/

Foto raksta ievadā no "Ewert and The Two Dragons" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: