pirmdiena, 2011. gada 18. aprīlis

"Highway Child" - "La Reptation Macabre", "Gold" (video, dziesmu liste, audio)

"Viņi ir labākie, kas Dānijā spēlē šādu mūziku," saka kāds dāņu grupas "Highway Child" fans un, domājams, viņam piekrīt daudzi. Šis kvartets spēlē pagājušā gadsimta sešdesmito septiņdesmito roka stilā un dara to teicami. "Dāņu retro rokeri "Highway Child" ir mani favorīti, kopš pirms vairākiem gadiem biju liecinieks viņu fantastiskajai uzstāšanās koncertā," sajūsmā ir arī Pīters Krogholms no mūzikas portāla allscandinavian.com. Tagad viņi ir gatavi savam trešajam studijas albumam, kas nosaukts viņu pašu vārdā un "kas noteikti atkal būs ceļojums atpakaļ laikā".

Grupas solists Patriks Heinso pēc skata ir harizmātiska persona - drukns, gara auguma vīrs ar skarbiem sejas vaibstiem un allaž hūti galvā. Viņa kolēģi nav mazāk "roķīgi" - bārdaini, pīpēm zobos un neiztrūkstošu alus pudeli rokā mēģinājuma laikā vai ar šnabīti aizkulisēs pirms koncerta. Bet tas netraucē grupai "Highway Child" katru savu uzstāšanos padarīt par neaizmirstamu, kā to vismaz apgalvo koncertu apmeklētāji.

"Viena no lietām, kas mani pārsteidz, ir "Highway Child" spēja nevis dzīvot uz jau kādām iepriekš radītām mūzikas vērtībām, bet radīt pašiem savas," turpina Krogholms. "Otra lieta - viņi jau ir izdevuši trīs albumus, nezaudējot absolūti neko no sava stila!" Viņu debijas platē "On The Old Kings Road" dominēja "Deep Purple" un "Led Zeppelin" klasiskā roka vēsmas, otrā plate "Sanctuary Come" papildinājās ar "The Who", "Cream", "The Kinks" un Bītlu ietekmēm un nu kārta ir trešajam albumam, kas esot kaut kas pa vidu abiem iepriekšējiem, bet parādījusies jauna ietekme - Toms Veits (īpaši saklausāms dziesmā "Play For Soul").

Ieskatam grupas koncertdzīvē lai kalpo dziesmas "Love Love Love" video, tad vēl pāris videoversijas dziesmām "La Reptation Macabre" un "Gold" un visbeidzot divdesmit trīs dažādu laiku un albumu dziesmas no "Highway Child" līdzšinējās daiļrades.







Latest tracks by Highway Child

Papildus resursi:
http://highwaychild.dk
http://www.facebook.com/HighwayChildRocks?sk=info

Foto raksta ievadā no "Highway Child" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: