sestdiena, 2011. gada 16. aprīlis

Seal - "6: Commitment" (2010) (albuma apskats)

Žēl, ka Sīls neuzstājas ar savu pilno vārdu. Tad mēs teiktu: "Dāmas un kungi! Aicinām uz skatuves Sīlu Henriju Olusegunu Olumidi Adeolu Semjuelu!" Jā, jo tieši tāds ir pilnais vārds vēl vienam māksliniekam, kura balsi nav iespējams sajaukt ne ar vienu citu. Šogad aprit divdesmit gadi, kopš klajā nāca Sīla pirmā studijas plate "Seal" (1991), bet visa pasaule joprojām dzīvo viņa jaunākās plates "6: Commitment" (2010) iespaidu varā.

Ar Sīlu ir vienkārši - deviņdesmito sākumā uzkāpis uz skatuves, viņš no tās joprojām nav nokāpis. Viņa "firmas zīme" - rēta uz vaiga - varbūt viņam piešķir skarbuma izskatu, domājams, viņš būtu labs kādai gangstera lomai. Sevišķi, kopš viņš nodzinis matus. Ja atceramies, tad karjeras sākumā Sīlam bija kupla frizūra, un viņš drīzāk līdzinājās melnam pūpēdim ar parūku. Bet izskats maldina - cilvēks, kurš sacer un izpilda tādas dziesmas kā "Kiss from a Rose", "Love's Divine" (šo gan tikai izpilda) vai "All for Love" no jaunās plates, nevar būt ļauns!

"6: Commitment" ir septītais Sīla studijas albums, kurš nāca klajā pagājušā gada 20.septembrī. Šī ir nākamā plate aiz viņa jestrās deju plates "System" (2007), pēc kuras jau likās, ka cienījamam māksliniekam būtu laiks domāt par citu nodarbošanos. Faktu patiesībai jāpiebilst, ka pa vidu vēl bija plate "Soul" (2008), taču tas bija "koveru" albums. "Weight Of My Mistakes" ir otrais un šobrīd aktuālākais singls no jaunās plates.



To, ka šis albums ir galvastiesu pārāks par iepriekšējo "System", parāda ne tikai gudri spriedelējumi, bet arī klausītāju vēlme nobalsot ar maciņiem - "6: Commitment" iznākšanas nedēļā debitēja Apvienotās Karalistes albumu topā vienpadsmitajā vietā, kas ir Sīla labākais sasniegums šajā topā kopš 2003.gada albuma "Seal IV", kas ieleca uzreiz ceturtajā vietā. Vispār pašu mājās Sīlam tā pa īstam ar tiem topiem gājis tikai pašā sākumā - viņa pirmās divas plates "Seal" (1991) un "Seal II" (1994) sagrāva visus konkurentus, ieņemot topa augstāko vietu. Varbūt tomēr vajadzēja atstāt to pūpēdīša frizūru?... Nezinu, varbūt Sīls un es paliekam vecāki, bet "Best Of Me" man šķiet tumšādainajam rētu vīram piestāv ļoti.

Seal - Best Of Me

Powered by mp3skull.com

2003.gads Sīla dzīvē bija pārmaiņu pilns. Šajā gadā viņš izdeva plati "Seal IV", kurā atrodama, manuprāt, visu laiku labākā Sīla dziesma "Love`s Divine", un tajā gadā viņš satika savu tagadējo kundzi vācu modeli Heidiju Klūmu. Iespējams, šiem diviem faktiem ir kāds sakars vienam ar otru? Lai tur vai kā, bet manis noniecinātajā platē "System" bija viena interesanta dziesma ar nosaukumu "Wedding Day" un to palīdzēja iedziedāt arī Klūma. Bet jaunajā albumā pāris kopā filmējas dziesmas "Secret" video. Ciest nevaru klipus, kuros filmējas pa pliko, bet neko tā arī neparāda.



Vispār jāsecina, ka Sīls laikam tiešām ir nomierinājies. To apliecina gan iepriekšējā "koveru" plate, gan "romantika", kas lien laukā no gandrīz visām "6: Commitment" dziesmām. Viena no tādām ir "All For Love". It kā dziesma kā dziesma, bet kaut kādā brīdī tā iesēžas prātā, ka kraties, cik gribi, no tās nevar tikt vaļā! Un tas ir novedis pie tā, ka šī tagad ir mana mīļākā Sīla dziesma.

Seal - All For Love

Powered by mp3skull.com

Pēc albuma "System" Sīls uzstājās arī Latvijā. Atceros, tolaik notika kaut kāds pikets pie Saeimas (šķiet, atbalstīja vai pretojās šā brīža Prezidenta ievēlēšanai) un piketētāju pūļus vēroja un fotografēja melns, plikgalvains vīrs ar rētainu seju un neviens, pilnīgi neviens viņam nepievērsa uzmanību, jo neatpazina viņu! Vienīgi "Panorāma" attapās, kas tas par vīru un nointervēja. Viņš gan atzinās, ka viņam nav ne jausmas, kas tur notiek, viņam tikai patīkot fotografēt pilsētas, kurās viņš koncertē. Tāds vienkāršs puisis izklausījās. Grūti pateikt, kāds viņš ir dzīvē, neesmu Klūma, nemazgājos ar viņu vienā vannā, bet mūzikā viņš ar gadiem kļūst aizvien labāks. Tāpēc gribu noslēgt visu šo ar divām, manuprāt, brīnišķīgām dziesmām - "You Get Me" no "6: Commitment" plates un tomēr vēl pēdējo reizi kā savu mīļāko Sīla dziesmu "Love`s Divine".

Seal - You Get Me

Powered by mp3skull.com


Seal - Love's divine by fazerman80


2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: