otrdiena, 2011. gada 5. aprīlis

"Midlake" - "Roscoe", "Young Bride" u.c. (video), "Acts Of Man" u.c. (audio, dziesmu liste)


Pa mazas Teksasas štata (ASV) pilsētiņas Dentonas ielām klīda pieci ar mūziku pārņemti vīriņi. Katrs kaut ko darīja pats par sevi, kaut kur spēlēja, kaut kur cerēja tapt ievērots, bet liktenis bija lēmis viņiem satikties, un tā tapa grupa "Midlake". Pirmais un galvenais iemesls, kas viņus saturēja kopā, bija mūzikas stils, skaņa, kuru puiši pieslīpēja "pa savai ausij".

Laikam jau viņi spēlēja tik aizrautīgi, ka ierāva savu dziesmu virpulī arī sendienās jo populārās grupas "Cocteau Twins" basģitāristu Saimonu Reimondu, kuram piederēja sava ierakstu kompānija. Un šādā kompānijā viņi uzsāka ceļu pie sava klausītāja visā pasaulē. "Midlake" strādāja studijā dienu un nakti, līdz 2004.gadā pasauli sasniedza viņu debijas plate "Bamnan and Slivercork". Kritika bija dažbrīd nežēlīga. Albumu ķidāja un tā dziesmas izmantoja pret pašu grupu. Šajā platē ir dziesma "Mr.Amateur", kurā "Midlake" solists Tims Smits vairākos veidos apraksta sevi kā amatieri dažādās lietās. Kritiķi ironiski to attiecināja arī uz viņa dziedāšanu... Par laimi netrūka arī cildinošas kritikas un, pats galvenais, - publikas sajūsma un atsaucība.

2006.gadā grupa laida klajā savu otro studijas plati "The Trials of Van Occupanther". "Šajā albumā, salīdzinot ar mūsu pirmo plati, sintezatoru vietā dominē akustiskās ģitāras, klavieres un balss," saka "Midlake" līderis Smits. Viņš norāda, ka platē dominē pagājušā gadsimta 70.to gadu mūzikas vēsmas, kas viņam esot jo ļoti tuvas. Platei "The Trials of Van Occupanther" bija lieli panākumi - fanu pulks visā pasaulē augtin auga un joprojām grupa savos koncertos, klausītājiem dziedot līdzi, spēlē dziesmas "Roscoe", "Head Home" un "Young Bride".





Pagājušā gadā "Midlake" laida klajā trešo plati - "The Courage Of Others", un arī to, izskatās, gaida lieli panākumi. Albumu droši var iegādāties klausītāji, kuru mūzikas gaume manevrē starp Nīlu Jangu un "Fleetwood Mac". Ieskatam šajā albumā lai kalpo ievaddziesmas "Acts Of Man" video, kā arī pēc tam dažādu "Midlake" albumu dziesmu izlase, ko savā mājas lapā ikvienam noklausīties piedāvā paši grupas dalībnieki.





Music news


Quantcast

Papildus resursi:
http://midlake.net/blog/
http://www.myspace.com/midlake

Foto raksta ievadā no "Midlake" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: