pirmdiena, 2011. gada 4. aprīlis

"Forest & Crispian" - "Let The Best Band Win" (video), "Linda", "Lord Of The Women" u.c. (audio)


Atkal Zviedrija, atkal Malmo pilsēta. Nevilšus nākas secināt, ka tā Malmo ir Zviedrijas mūzikas galvaspilsēta. Šoreiz pie vainas ir brāļi Adams un Karls Johans Jertstromi, kas kopā ar Tomasu Borgstromu un Sūzanu Karlsoni apvienojušies grupā ar nosaukumu "Forest & Crispian".

Šī gada rudenī grupa laidīs klajā jau trešo studijas plati "Morgenland", kas būs muzikāls ceļojums caur veco laiku karnevāliem un cirka izrādēm, kurās demonstrēja cilvēkus ar dažādām anomālijām - dāmas ar bārdām, ļoti mazus vai ļoti lielus cilvēkus. Tas bija kas līdzīgs mūsdienu mūzikas šoviem - daba tāpat ja pasmējusies par cilvēku, bet nu ar televīzijas palīdzību par viņiem smejas arī līdzcilvēki. Toties ar mūziku pašai grupai "Forest & Crispian" viss ir vislabākajā kārtībā.

Viņu muzicēšanas stilu sauc par 1950.-to gadu klasisko zviedru folku. Taču ar izteikti mūsdienīgu skanējumu. Jaunā albuma ierakstā "Forest & Crispian" pieaicinājusi arī stīgu kvartetu "Vindla" un dziedātāju Edu Magnasoni, kas palīdzējusi dziesmas "Älska Mej Bill" tapšanā.



"Forest & Crispian" noderēs visos dzīves gadījumos - varbūt vienīgi bēru ceremonijai būs par ātru, bet visos citos godos un ikdienas darīšanās noteikti var ņemt līdzi grupas plates, klausīties un iegrimt kādā pasaulē, kura eksistējusi vēl ilgi pirms mūsu grandiozās izkrišanas no mammām, bet pirms tam izlidošanas no tētiem.

Forest & Crispian - Let The Best Band Win from Forest & Crispian on Vimeo.






Papildus resursi:
http://www.myspace.com/forestandcrispian
http://www.facebook.com/pages/Forest-Crispian/8431274388?sk=info

Foto raksta ievadā no "Forest & Crispian" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: