pirmdiena, 2012. gada 2. janvāris

"Your Hand In Mine" - "Nightly Drums", "Desert Flags" (audio), "Every Night Dreams" (pilns albums)

Kādu rītu es pamodīšos pavisam citādā pasaulē. Cilvēki nebūs ļauni, arī es vairs ne, ļaudis dzīvos saskaņā ar dabas likumiem - celsies un ies pie miera līdz ar sauli, par modinātāju kalpojot gaiļa dziesmai. Kad uzsnigs pirmais sniegs, visi mainīs apmatojumu uz baltu, līdzīgi kā to dara zaķi mežā, lai vilks un lapsa to nespētu atšķirt no baltā sniega fona un nenotiesātu gardu muti. Vasaras un ziemas saulgriežus visi sagaidīs pēc sentēvu tradīcijām - aizdedzinot ciema vecākajam padusēs spalvas un liekot tam tādam skriet trīs reizes apkārt saimes mājas sētai. Vecos cilvēkus, kā vēsta pasakas, ziemā aizvedīs uz mežu ragutiņās, taču, par cik arī viņi būs mainījuši apmatojumu, vilki un lapsas viņus neatradīs un neapēdīs. Saodīs gan, bet tas nebūs patīkamākais iemesls šiem tuvoties, tieši otrādi. Un šāda pasaule pastāvēs paaudžu paaudzēs. Un šādā pasaulē es reiz pamodīšos. Pamodīšos no miega un halucinācijām, kuras man laipni dāvājuši divi vīri no Grieķijas.

Manos Milonakis un Džordžs Papadopaulos ir šie senās grieķu civilizācijas pēcteči, divi multiinstrumentālisti, kuru kopprojekts "Your Hand In Mine" dāvā iepriekšminētās vīzijas un, zināmā mērā, pat murgus. Viņu instrumentālās mūzikas blakne ir neizpratne par laiku un vietu, kurā atrodies, kad esi kādu mirkli tajā veldzējies. 2006.gadā abi izveidoja šo projektu, kad bija atdalījušies no kādas postroka apvienības. Tur tie, acīmredzot, nespēja realizēt savu kaisli uz akustiskajiem instrumentiem, franču folka dziesmām un ielu muzicēšanu. Šos trīs grupa min kā patiesos iedvesmas avotus saviem instrumentālajiem garadarbiem.

2008.gadā "Your Hand In Mine" laida klajā savu debijas plati "Every Night Dreams". Tas brīžiem ir gaisīgs stāsts par netveramām lietām, brīžiem uzdzen gluži šausmu filmu cienīgus šermuļus, kad neomulība un bailes sajaucās ar realitātes sajūtas zudumu. Šogad sekoja debijas plates cienīgs turpinājums - otrais albums "The Garden Novels", un šajā platē iepriekšējās sajūtas ir vēl izteiksmīgākas.

Aicinu pievienoties ceļojumā laikā kopā ar "Your Hands In Mine" debijas plati "Every Night Dreams" un divām dziesmās no aktuālākā albuma - "Nightly Drums" un "Desert Flags".

Nightly Drums by Your Hand in Mine
Desert Flags by Your Hand in Mine



Papildus resursi:
http://www.yourhandinmineband.com
http://www.facebook.com/yourhandinmineband
http://www.myspace.com/theyourhandinmine

Foto raksta ievadā no www.yourhandinmineband.com.

2012, www.vilniskronbergs.blogspot.com




Nav komentāru: