pirmdiena, 2012. gada 23. janvāris

Stephen Kellogg & "The Sixers" - "You've Changed" (video), "Gift Horse" (pilns albums)

Ir tāds muļķīgs uzskats, ka pirmdienas ir grūtas dienas. Nu kas tur grūts? Mums, latvjiem, kam darba tikumiņš, tā teikt, jau šūpulī likts, jau nu nebūtu pamata šādi runāt... Bet labi - šajā pirmdienā, pieņemot šo kultivēto uzskatu, kaut kas pavisam viegls - amerikānis Stīvens Kellogs un šoreiz viņa grupa "The Sixers".

"Šoreiz" tāpēc, ka Kelloga kungs mīl uzstāties kopā un iekš vairākām apvienībām, projektiem, kā arī vienatnē. Trīsdesmit piecgadīgais vīrs savu sadarbību ar "The Sixers", jeb kā fani grupu mīļi dēvē - "SK6ERS" -, uzsāka 2003.gadā; patiesībā Kellogs grupu dibināja. Viņi spēlē skaistu, sirdi plosošu, melodisku popmūziku. Pagājušā gada septembrī klajā nāca svaigākais Kelloga un "SK6ERS" albums - "Gift Horse". Nosaukums, protams, vedina domāt, ka jaunieši ierakstījuši plati, kurai nedrīkst skatīties zobos - tā varbūt būtu jāvērtē kaut kā piesardzīgi, jo arī dāvinātam zirgam taču zobos vai zem astes neskatās?

Patiesībā šaubām nav nekāda pamata. Ir, protams, reizes un garīgie stāvokļi, kad gribās klausīties, piemēram, "Led Zeppelin" vai "Pink Floyd"; lai mazinātu caureju, der Bjorka vai Džastins Bībers. Taču brīžos, kad dvēselei vajag ko vienkāršu, vieglu un primitīvi uzlādējošu, nebūs nekas labāks par "Gift Horses". Tās ir vienpadsmit dziesmas, kuras, visticamāk, pēc gadiem neviens neatminēsies, tās neiegulsies vērtīgāko klasisko dziesmu sadaļās un topos, bet vienalga - tām ir kas tāds, kas mūsu, lauku cilvēku, sirdīm liek gavilēt tāpat kā divlitru alus "petene" mazliet citā dimensijā dzīvojošiem mūsu kolēģiem.

Skatīt Kellogu vaigā var viņa iepriekšējo gadu videoklipos, viens no kuriem še turpinājumā - "You've Changed", bet tūlīt aiz tā visa jaunākā grupas plate "Gift Horse".





Papildus resursi:
http://www.sk6ers.com
http://www.myspace.com/sk6ers
http://www.facebook.com/sk6ers

Foto raksta ievadā no Stīvens Kelloga un grupas "The Sixers" profila portālā "Facebook".

2012, www.vilniskronbergs.blogspot.com




Nav komentāru: