piektdiena, 2012. gada 27. janvāris

"White Denim" - "Shake Shake Shake" (video), "D" (pilns albums)

Kas teica, ka nav izgudrota laika mašīna? Kas teica, ka nav iespējams atgriezties pagātnē gadus trīsdesmit četrdesmit atpakaļ? Un bez vecu fotoalbumu šķirstīšanas, kurā tu visās bildēs izskaties pēc ar matiem apaugušas garneles. Katrs, protams, var izmantot savu metodi - šķirstīt vecus žurnāla "Liesma" numurus, pasmīnot par no šodienas viedokļa naivajām Ata Ieviņa aktu fotogrāfijām, kurās labākajā gadījumā zem miglas, vēl biezākas, kāda ierasti vērojama Londonā, varēja nojaust, kur tam bildē redzamajam laikam jau sievišķim ir kas līdzīgs cicītim. Var pašķirstīt skolas laiku burtnīcas un klades, lai atcerētos, kāds kādreiz pašam bija rokraksts - laikos, kad vēl kāds vispār rakstīja ar roku. Tā varētu turpināt vēl un vēl. Taču šoreiz piedāvājumā ir kas vienkāršāk pieejams, turklāt, aktuāls. Tā ir "amīšu" roka, popa, džeza, psihedēlijas, "funk" un kāda tik vēl ne grupa "White Denim".

Tieši tā - visus šos stilus plus vēl pankroku, progresīvo un eksperimentālo roku "White Denim" kombinē vienā rosolā. Un, lai arī rosolu nereti gatavo no visa, kas ledusskapī uzglabājies ilgi un būtu ārā sviežams, parasti tas, svaigajiem produktiem nomācot vecos, ir samērā baudāms. Rosols "White Denim" ir labākais, ko nācies baudīt pēdējā laikā. Ostinas kvartets dāvā ko tādu, ko, iespējams, mēs būtu varējuši baudīt ikdienā, tālajos septiņdesmitajos klausoties jebkuru Rietumu radiostaciju vai apmeklējot, piemēram, Vudstoku sešdesmito beigās. Tas, ko dabū gatavu šie džeki, kam pašiem tagad varētu būt ap trīsdesmit, ir, mazākais, sajūsmas vērts. "White Denim" tiešām samaisa tādu kokteili, ka atliek pabrīnīties, kā rezultātā var sanākt kaut kas tik labs!

Pagājušā gada maijā "White Denim" laida klajā savu ceturto studijas albumu "D". Kritika sajūsmā spiedza. Mūzikas portāls "All music" to nosauca par "meistardarbu", bet britu "The Guardian" noelsās, ka albums ļauj atgriezties pirmspanku ērā septiņdesmitajos, kad pār pasauli valdīja vismaz kaut kāda nosacīta visu lietu kārtība. "The Independent", viena no lielākajām britu rīta avīzēm gāja vēl tālāk - tā nospļāvās uz eiropiešu tradicionālajiem aizspriedumiem par amerikāņu kultūru un attieksmi pret dzīvi, un piešķīra platei "D" augstāko iespējamo novērtējumu. Atliek vien pievienoties. Kurš netic vai iebilst, lai albumu noklausās pats, ko var izdarīt šeit zem raksta. Bet pirms tā video dziesmai "Shake Shake Shake" no grupas 2007.gada singlplates "Workout Holiday". Arī tas ļauj iejusties "White Denim" izkoptajā "vintage" stilā.





Papildus resursi:
http://whitedenimmusic.com
http://www.facebook.com/whitedenimmusic
http://www.myspace.com/whitedenimmusic

Foto raksta ievadā no "White Denim" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv




Nav komentāru: